Първият документален филм, посветен на един от най-известните български режисьори

...
Първият документален филм, посветен на един от най-известните български режисьори
Коментари Харесай

НепознатиТе се завръща с филм за Александър Морфов

Първият документален филм, отдаден на един от най-известните български режисьори по света Александър Морфов, ще бъде излъчен премиерно в ефира на бТВ на 1 октомври. С него стартира тринадесетият сезон на документалната поредност НепознатиТе на журналиста Георги Тошев. Филмът споделя за 7-годишното заточение на Морфов отвън България, за разочарованието, гнева, само че и за любовта му към театъра и актьорите. „ Станах по-самотен.

Предадоха ме доста хора, само че ги разбирам. В такива времена живеем. Станах по-гневен сякаш, само че не се отхвърлих от театъра. Той е моето избавление! “, споделя Морфов. Филмът Морфов, театърът, морето споделя и за пътя на известния режисьор – от театрален служащ в Сливенския спектакъл до най-големите международни подиуми, където слага типичен и модерни създатели.
В идващите епизоди предаването ще ни срещне още с холивудските митове Джон Малкович и Ханс Цимер, ще ни заведе до Даманхур и Атон, ще ни опише за една забележителна българка в Австрия – Донка Ангъчева, както и за наследството на Хербер декор Караян и мета вселената на Жан-Мишел Жар.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР