Първият дипломат на Мексико Алисия Барсена каза в петък, че

...
Първият дипломат на Мексико Алисия Барсена каза в петък, че
Коментари Харесай

Мексико иска среща със САЩ за миграцията и наркотрафика

Първият посланик на Мексико Алисия Барсена сподели в петък, че президентът Андрес Обрадор желае при започване на ноември   да се срещне, с цел да обсъдят миграцията, помощта за развиване и трафика на опиати, оповестява АП.

Изявлението идва, откакто вълната от мигранти наложи затварянето на някои гранични пунктове сред Съединени американски щати и Мексико и принуди най-голямата железопътна компания в страната да спре към 60 влака. Повечето наподобява са венецуелци и мнозина споделиха, че са минали през покритата с джунгла междина Дариен, която свързва Колумбия и Панама.

Барсена сподели на конференция в Ню Йорк, че приютите за мигранти в Сиудад Хуарес, против Ел Пасо, Тексас, са 95% запълнени и че мексиканското държавно управление е " доста обезпокоеното " от затварянето на границите и повишаването на мигрантите, изключително поради Мексико сложна връзка с губернатора на Тексас Грег Абът.

В предишното той стегна инспекциите на граничните камиони , с цел да се опита да спре мигрантите.

Барсена предложи да се направи повече, с цел да се спре потокът от мигранти през пропастта Дариен и че премахването на икономическите наказания на Съединени американски щати против Венецуела " може също да ни помогне да върнем някои хора в родните им страни ".
 Мексико залови над 500 мигранти за 2 дни
Мексико залови над 500 мигранти за 2 дни

При обособени инспекции на управляващите

Има признаци, че някои в Мексико също са били претрупани от вълната на мигранти.

Барсена сподели, че към 140 000 мигранти чакат да се записват за директни документи или документи за леговище в южния мексикански град Тапачула, покрай границата с Гватемала. Тя добави, че " имаме потребност от подкрепление, тъй като е невероятно да обработим 140 000 души ".

Рано в петък няколко десетки поданици, които живеят покрай претъпкан подслон за мигранти в Мексико Сити, блокираха за малко придвижването по една от основните автомагистрали на града, като споделиха, че мигрантите, живеещи по улиците отвън приюта, основават проблеми.

Мексико е също по този начин мястото , където се създава по-голямата част от синтетичния опиоид фентанил за пазара на Съединени американски щати, като се употребяват прекурсорни химикали, импортирани контрабандно от Китай.
 Мигрантски напор на границата сред Мексико и Съединени американски щати Обновена
Мигрантски напор на границата сред Мексико и Съединени американски щати

Байдън вкарва нови по-строги ограничения, само че те са атакувани в съда в последния миг

Коментарите на Барсена пристигнаха единствено ден откакто Лопес Обрадор разгласи, че ще пропусне срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие през ноември в Сан Франциско, защото страната му " няма връзки " с Перу.

Лопес Обрадор по-рано съобщи, че настоящето държавно управление на Перу е открито посредством прелом и че той към момента счита сваления президент Педро Кастило за законен водач на страната.

След тези

Няма да е за първи път  Лопес Обрадор да пропусне интернационалните срещи в Съединените щати поради поканените. Миналата година той пропусна срещата на върха на двете Америки в Лос Анджелис, тъй като Никарагуа и Венецуела не бяха поканени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg