Първият ден на националното онлайн преброяване започна с фалстарт. Още

...
Първият ден на националното онлайн преброяване започна с фалстарт. Още
Коментари Харесай

Имало е и втора хакерска атака срещу преброяването - от Китай |

Първият ден на националното онлайн броене стартира с провал.

Още с стартирането на електронната система за броене беше изработен и първият опит за хакерска офанзива. Снощи към 19:30 ч. още веднъж е имало офанзива, сподели пред бТВ зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

„ Това към този момент е случай, докладвано е в Държавна организация електронно ръководство и в Съвета по киберсигурност. През нощта системата не е спирана. Същността на самата офанзива е да се задръсти трафика, който беше седем пъти по-силен, в сравнение с утринната офанзива “, изясни Янчева.

Сутринта офанзивата е била от Швеция, а втората – от Китай.

Относно първата офанзива сутринта зам.-председателят на Национален статистически институт още веднъж изясни, че тя е блокирана още на първото равнище на отбрана.

„ Беше стеснен потенциалът на самата връзка към системата, тъй че да можем да реагираме сполучливо, в случай че още веднъж се появи. В течение на деня имаше огромно скупчване на искащи да се преброят, само че заради тези ограничавания трябваше да изчакват дълго време “, изясни Диана Янчева.

Имало е проблеми и със свързаността с другите бази данни с останалите институции, с които Национален статистически институт работи и обменя информация във връзка с идентификацията на жителите, които желаят да се преброят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР