Първият ден на Laver Cup завърши с равенство между отборите

...
Първият ден на Laver Cup завърши с равенство между отборите
Коментари Харесай

Европа отново излезе напред: Беретини пребори Алиасим в нов епичен дуел на Laver Cup

Първият ден на Laver Cup приключи с тъждество сред тимовете на Европа и Света, само че самите мачове предлагаха по единствено една точка за продобиване, тъй че не бяха от най-голямо значение. Днес към този момент залогът се удвои и капитаните на двата тима трябваше да прибегнат до топ състезателите си. Така днешната стратегия се откри със срещата сред Феликс Оже-Алиасим и Матео Беретини, който размени Роджър Федерер в състава на европейците. Двамата играчи предложиха борба от първата до последната точка, а в последна сметка италианецът за втора поредна година надделя по-младия си конкурент - 7:6(11) 4:6 10:7. По този метод Европа взе задатък от общо 4:2 точки в досегашния резултат и към този момент е в по-добра позиция да завоюва конкуренцията за пети следващ път.

Подаващите напълно преобладаваха в първата част, като само канадецът имаше късмет за пробив, само че въобще не можа да играе с топката на него. Всеки един от играчите се опитваше да приключва нещата с първия си удар след сервиса. Разиграванията съвсем липсваха на корта, а уинърите се множаха непрестанно в актива на тенисистите, което в последна сметка ни води до тайбрек. Там Оже-Алиасим незабавно осъществя мини брейк и даже имаше сетбол, но нервите му не устояха и някогашният финалист от Уимбълдън поведе в обособените елементи.

Вторият сет стартира изненадващо, тъй като началният удар на Беретини спря да действа на познатото равнище, а международният номер 14 се възползва от това и влизаше в дълги замени, при които дочакваше неточности от другата страна на мрежата. Младокът натискаше неуверения бекхенд на своя противник и справедливо доближи до пробив, който му даде опция да работи с надалеч по-голяма независимост и станахме очевидци на някои впечатляващи минаващи удари от ракетата на канадеца, посредством които той си обезпечи тъждество в общия резултат.

Решителната част беше под формата на супер тайбрек и римлянинът незабавно увеличи своето ниво, пласирайки поредност от неспасяеми форхенди. Мощта на италианеца несъмнено вземаше връх, като Оже-Аласим просто нямаше какво да стори и скоро Беретини се беше откъснал напред със 7:3. Все отново представителят на Света продължи да се бори и понижи пасива си до 7:8, само че позволи две бързи неточности и съобщи мача.

Europe 4️⃣
World 2️⃣

Matteo Berrettini gets a big win against Felix Auger-Aliassime 7-6(11), 4-6, 10-7 after 2h17⚡
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР