Първият човек в света, който получи ваксина срещу COVID-19, 91-годишната

...
Първият човек в света, който получи ваксина срещу COVID-19, 91-годишната
Коментари Харесай

Първата ваксинирана в света: Това е най-хубавото, което ми с...

Първият човек в света, който получи ваксина против COVID-19, 91-годишната британка Маргарет Кийнън, прикани през днешния ден хората да се имунизират, една година след нейната инжекция, заяви Ройтерс. Кийнън сподели, че имунизирането й с първа доза от препарата на Pfizer/BioNTech на 8 декември 2020 година е било " най-хубавото нещо, което в миналото й се е случило ".

" Беше прелестно. Сега не мога да допускам на това, което се случи по това време... Толкова съм щастлива, че си сложих имунизацията ", споделя Кийнън в клип, излъчен във връзка годишнината. " Насърчавам всички да си слагат имунизацията ", добавя тя.

Премиерът Борис Джонсън акцентира, че ранният триумф на Англия в разпространяването на имунизациите против COVID-19 и съобщи, че това е повода той да е съумял да отвори още веднъж стопанската система на Англия през юли. Сега той упорства длъжностните лица да усилят мащаба на провежданата в страната подсилваща имунизация до равнище, сходно на първичното въвеждане на имунизациите. Причина за това е безпокойството, което поражда новият вид на ковид Oмикрон, поради който Джонсън вкара още веднъж наложително носене на маски на някои места и ограничавания за влизане в страната.

" Ваксините остават нашата първа и най-хубава линия на отбрана против вируса ", съобщи Джонсън.

Във Англия към този момент са сложени близо 120 милиона дози ваксина против COVID-19 на 67-милионното си население (първи, втори или подсилващи дози). Учените са загрижени, че Омикрон може да бъде по-лесно портативен от преобладаващия сега вариант Делта и, че има разновидности, които биха довели до по-ниска успеваемост на имунизациите.

Министърът на опазването на здравето на Англия Саджид Джавид съобщи, че подсилващите дози от имунизациите би трябвало да продължат да обезпечават добра отбрана против тежки болести, даже в случай че те са по-малко ефикасни против Oмикрон спрямо предходните варианти.

Мей Парсънс, здравната сестра, която е ваксинирала Кийнан, сподели, че доста тежко заболели хора в отделенията за COVID-19, в които работи, не са имунизирани. " Ако не сте имунизирани, към момента има късмет да получите доза ", споделя Парсънс.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР