Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, Мариян Горбан,

...
Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, Мариян Горбан,
Коментари Харесай

Първият човек с белодробна трансплантация у нас: Търсех начин да се отърва от живота

Първият човек с белодробна трансплантация, направена у нас, Мариян Горбан, описа пред Нова за животоспасяващата интервенция от болничната си стая, ден преди да бъде изписан.

" Така стана, че станах първият човек в България, на който вършат трансплантация на белия дроб. Имам шанс, че съм първи и че мина сполучливо. Трябваше да направя трансплантация, тъй като умирах ", показа Горбан.

" Бях нечовек, аз търсех метод да се отърва от този живот, не на смешка. Толкова съм признателен на екипа и на дамата, от която получих дроб. Благодарен съм, тъй като хората дават живот на други хора. Хората би трябвало да помислят, че след личната си гибел могат да допринесат за живота на други хора ", посочи той.

Изписването на пациента

" Изключително признателен съм на целия екип на болница " Лозенец " и проф. Любомир Спасов за грижите и вниманието. За мен в този момент животът стартира изначало и нямам думи, с които за изразя признателността си към лекарския екип за този втори късмет ". Това сподели Мариян по време на изписването си на 9 декември, на което участваха всички лекари, взели присъединяване в белодробната трансплантация и лекуването му.

Трансплантацията

Първата белодробна трансплантация в България бе осъществена от екип на Университетска болница " Лозенец ", управителен от доктор Игор Тодораке (Igor Tudorache) от университетската болница в Хановер и проф. доктор Любомир Спасов, заяви здравното министерство. Трансплантацията продължи към 6 часа, прибавиха в известие от болничното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР