Първият член на фамилията е вече ваксиниран! Малко завиждам на

...
Първият член на фамилията е вече ваксиниран! Малко завиждам на
Коментари Харесай

Кунчев: Първият член на фамилията е ваксиниран

" Първият член на семейството е към този момент имунизиран! Малко изпитвам завист на доктор Тодор Кунчев, само че си очаквам реда ", написа в профила си във Facebook доцент Ангел Кунчев.

Синът му, който също е доктор, се е ваксинирал против ковид.

От приветствените мнения под обявата се схваща, че доктор Тодор Кунчев е невролог в Софиямед.

По-рано през днешния ден, по време на постоянния седмичен брифинг на здравните управляващи, ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов заяви, че от доставянето на имунизациите в България са имунизирани 7900 души.

„ Организацията е доста добра и все още нямаме информация за странични феномени от имунизацията. Този месец чакаме още 35 000 дози ваксина, а другия - 100 000 ", сподели Гигов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че е основана логистика и организация за доставката и слагането на имунизацията на Moderna. Страната ни е поръчала 500 000 дози от нея, които ще бъдат за 250 000 жители.

Първата индикативна доставка е планувана за 11 януари, когато ще дойдат 2 хиляди дози. На уеб страницата на здравното министерство ще бъде оповестена подробна информация и график за доставките и имунизацията.

" Все още сме надалеч от всеобщата имунизация, а когато се доближим до нея, ще има ясни отговори ", сподели Ангелов.

По думите му има подготвеност напълно скоро да стартира имунизирането на ползвателите на домовете за възрастни хора, като на първо време ще се ваксинират хората в домове, в които не е имало болни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР