Първият български комуникационен спътник ще бъде построен и изстрелян от

...
Първият български комуникационен спътник ще бъде построен и изстрелян от
Коментари Харесай

Първият български комуникационен спътник ще излети през 2016 година!

Първият български информационен сателит ще бъде издигнат и изстрелян от Съединени американски щати благодарение на финансиране от американската Export-Import Bank.

За производството на спътника, който носи името “БългарияСат 1 ”, ще е виновна Space Systems/Loral. Конструкцията ще бъде извършена в Пало Алто, Калифорния. Ракетата-носител, която ще изведе спътника, е “Фолкън 9 ” на частната корпорация СпейсЕкс.

 BulgariaSat-1

“БългарияСат 1 ” ще е първият български информационен сателит. Image Credit: Space Systems/Loral

Изкуственият сателит ще излъчва телевизионни сигнали Direct-to-Home (DTH) в региона на Балканите и други европейски райони за “България Сат ”, дъщерно сдружение на влиятелния български оператор “Булсатком ”.

Очаква се спътникът да лети още през 2016 година.

“БългарияСат 1 ” ще бъде основан на платформата SSL 1300, за която повече информация има тук (щракнете). Очаква се след изстрелването си спътникът да бъде експлоатиран в продължение на най-малко 15 години.

“Ние рано избрахме SSL да построи нашия първи сателит, базирайки се на дългата история на триумфи и надеждност ”, оповестява Максим Заяков, изпълнителен шеф на “България Сат ”. “SSL е един отличен сътрудник, който ни оказва помощ за съзряването на този план ”.

Инфо:  SSL

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР