Първият български комуникационен геостационарен сателит вече обикаля земната орбита. BulgariaSat-1

...
Първият български комуникационен геостационарен сателит вече обикаля земната орбита. BulgariaSat-1
Коментари Харесай

Първият частен български сателит вече обикаля Земята

Първият български информационен геостационарен спътник към този момент обикаля земната орбита. BulgariaSat-1 бе сполучливо изстрелян от SpaceX нощес в 22:10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

Сателитът сполучливо извършва плануваните маневри и разпростра слънчевите си панели по график. Очаква се на следващия ден BulgariaSat-1 да се поеме към финалната си позиция в геостационарната орбита. Той ще бъде ситуиран на българската орбитална позиция 1.9E.

"Когато започнахме този галактически план преди повече от 10 години, имахме ясната визия, че ще са ни нужни доста самообладание, посветеност и мощен екип. Днес успяхме да изведем спътника в геостационарна орбита и вървим по пътя на позиционирането на страната ни измежду водещите галактически народи в Европа, давайки път на развиването на обвързваните високотехнологични промишлености и експерти. Когато съумява една българска компания, съумява българският бизнес и българската нация. ", сподели Максим Заяков, изпълнителен шеф на България Сат и Булсатком.

"България Сат-1 е първата по рода си инвестиция от сходен финансов и стратегически мащаб на българска компания и е поръчка за капацитета на българския вискотехнологичен бизнес. Нека потвърдим пред света, че имаме действителен късмет като страна да се фокусираме и нареждаме в нови за нас аспекти на галактическата промишленост. Искам особено да поздравя целия български екип от инженери, които работиха старателно по всички стадии от реализацията на този план. На добър час! ", се споделя в приветствен адрес от Президента на Република България Румен Радев.

"Една страна е развита, когато нейната стопанска система е основана на знанието, и когато от ден на ден нейни компании създават високотехнологични артикули и дават новаторски необятно налични услуги. Днес ставаме очевидци по какъв начин с помощта на напъните на една българска компания, страната ни поема по пътя на високотехнологичните страни и новите телекомуникационни благоприятни условия ", се споделя в приветствения адрес на премиера Бойко Борисов.

"SpaceX се гордее да си партнира с Булсатком за историческото изстрелване на BulgariaSat-1 днес”, сподели Гуин Шотуел, президент и действен шеф на SpaceX. "От името на всички чиновници на SpaceX, желая да поздравя целия екип на Булсатком за сполучливата мисия”, сподели ое той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР