Първият български художник, продал успешно своя творба на търг в

...
Първият български художник, продал успешно своя творба на търг в
Коментари Харесай

Наш художник, продал в Christie's, излага в Пазарджик

Първият български художник, продал сполучливо своя творба на търг в световноизвестната лондонска аукционна къща Christie`s, ще изложи живописни платна в пазарджишката артгалерия " Боев ".

На 19 юли в Лондон за картината на Николай Янакиев The Studio имаше интензивно наддаване и крайната цена надвиши петкратно първичната, а неин притежател стана англичанин от Кенсингтън, напомня " Пазарджишка Марица ".

Янакиев е представител на поколението български създатели, родени през 50-те, които не престават да работят интензивно и да се радват на любовта на публиката и рецензията у нас и в чужбина. Самият Янакиев е от дриймтима от гении, приключили Художествената академия в класа на Светлин Русев.

Роденият през 1954 година в Дупница Николай Янакиев има зад тила си изложения в Берлин, Бремен, Ерфурт, Кьолн, Мюнхен, Рьодген, Флорстад и други Характерно за Янакиев е, че твори в България, само че избира да прави своите изложения зад граница.

Негови произведения са владеене на Националната художествена изложба, Софийската градска художествена изложба, частни сбирки и музейни сбирки по целия свят. Официалното разкриване на експозицията в " Боев " е на 7 декември от 18:30 часа.

Традиционната годишна галерия на пазарджишките художници пък ще бъде открита в изложба " Георги Машев " в 18 часа през днешния ден.

Още по тематиката четете ТУК
тагове художник Christie`s пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР