Първият автомобил на Sony Honda Mobility ще дебютира на изложението

...
Коментари Харесай

Sony и Honda подготвят автомобил с вградена PlayStation 5


Първият автомобил на Sony Honda Mobility ще дебютира на ревюто CES 2023
(снимка: CC0 Public Domain)

Sony Honda Mobility (SHM), взаимно дружество на двете японски компании , направи значим анонс за идното ревю CES 2023 в Лас Вегас . На 4 януари SHM ще показа първия си автомобил – той ще бъде електрически и с още една специфичност.

Според предварителните информации, автомобилът ще предложи вградена конзола  за игри от ново потомство PlayStation 5. Очаква се производството на колата да стартира през 2026 година, като първи достъп до нея ще получат потребителите в Съединени американски щати, по-късно японците, а по-късно и европейците.
още по темата
Sony Honda Mobility ще стартира да приема поръчки за първото си транспортно средство през първата половина на 2025 година Към момента не са известни детайлности за техническите параметри на автомобила.

Според изявления, с изключение на пълноценна подпора PlayStation 5 на предния панел, колата ще има система за самостоятелно шофиране от равнище 3. Но този обещаващ електрически автомобил ще може да кара независимо единствено в избрани обстановки, тъй че е по-удачно автономността да се класифицира като равнище 2+ с адаптивен круиз надзор.

Предполага се, че притежателите на първия SHM автомобил ще могат да прибавят стойност към колата си посредством потребление на платени абонаментни услуги, предлагани от компанията, отбелязва ArenaEV.

Все още не е ясно кой ще дава отговор за следпродажбената поддръжка – Honda или взаимното дружество. Sony Honda Mobility беше основано през септември 2022 година, като двете компании имат равни дялове в джойнт венчъра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР