Първите звуци от 60-секундния аудио файл са записани на 19

...
Първите звуци от 60-секундния аудио файл са записани на 19
Коментари Харесай

НАСА разкри записани марсиански звуци

Първите звуци от 60-секундния аудио файл са записани на 19 октомври 2020 година, по време на полета Perseverance към Марс. Приглушеното бръмчене беше разпознато от специалистите на НАСА като звуци, идващи от помпата за течности на охладителната система на марсохода. Допълнителни аудио файлове бяха записани от Perseverance след кацане на повърхността на Марс.

Общо повече от 5 часа звуци от прилежаща планета бяха предоставени в осем файла. Един от най-интересните аудиозаписи, инженерите на НАСА нарекоха звуците на друго сухоземно транспортно средство на друга планета, записани за първи път от галактически транспортен съд. Записът е изработен на 30 април 2021 година по време на четвъртия полет на Ingenuity над повърхността на Марс. За запис е употребен мощно сензитивен микрофон SuperCam.

Не по -малко забавен е записът на лазерното „ бомбардиране “ на повърхността на Марс на разстояние 3,1 метра от марсохода. На аудиото можете да чуете 30 звука от лазера, който „ удря “ повърхността. В резултат на този опит твърдостта на повърхността и нейната резистентност на атмосферни превалявания бяха избрани от интензитета на звуците.
Можете да чуете звуците от Марс ТУК
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР