Първите учебници по религия, изготвени от Светия Синод на Българската

...
Първите учебници по религия, изготвени от Светия Синод на Българската
Коментари Харесай

Първите учебници по религия на Светия синод след 1944 година със свободен достъп онлайн |

Първите учебници по вяра, направени от Светия Синод на Българската православна черква, влизат в просветителната система от тази есен. Те минаха сполучливо конкурсната процедура, откакто получиха утвърждението на оценителите на МОН във връзка с наличието, графичния дизайн и полиграфическата направа.

Новите учебници на БПЦ-БП по „ Религия – Християнство-Православие “ са първите публични синодални учебници по Православие след спиране от към 75 години. Те се явяват модерни наследници на учебниците по Закон Божий и Вероучение, изучавани в България до 1944 година (в някои обитаеми места и до 1947 г.).

Досега преподавателите използваха образователни пособия по предмета. През актуалната образователна година над 12 хиляди възпитаници са избрали свободно избираемия предмет вяра в една от неговите три разновидности - християнство-православие, ислям и неконфесионално образование.

Учебниците употребяват по едно и също време църковен и понятен език, с което актуализират за актуалните генерации духовното завещание на светите Седмочисленици, само че и ги приближават до нашите езикови и културни корени, до църковно-славянския и старобългарския езици. В тях се съчетават православното богословие, църковността и нравствените послания с отчитането на възрастовите специфики при децата.

Учебниците на БПЦ ще бъдат раздавани гратис на преподавателите по „ Религия “ и по „ Вероучение “, както и на децата, които учат тези дисциплини.

Директори на учебни заведения и учители по „ Религия – Християнство-Православие “, както и преподаватели по „ Вероучение “ могат да вършат поръчки в съответните митрополии за гратис набиране на учебници съгласно броя на своите възпитаници. 

Учебниците са налични.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР