Първите тестове с Bard показват високо ниво на адекватност на

...
Първите тестове с Bard показват високо ниво на адекватност на
Коментари Харесай

Google отвори достъпа до AI чатбота Bard


Първите проби с Bard демонстрират високо равнище на адекватност на AI чатбота
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл обезпечи стеснен достъп до своя AI чатбот Bard. Това е значима стъпка в пътя на компанията да заеме водачеството в конкуренцията с изкуствен интелект, където главният съперник към този момент е Microsoft.

Първоначално Bard ще бъде наличен за определени консуматори в Съединени американски щати и Обединеното кралство от листата с чакащи на. Разширяването на аудиторията на чатбота ще бъде постепенно, отбелязва Гугъл, само че не прецизира по кое време тъкмо ще отвори достъпа за всички консуматори.

Подобно на ChatGPT на OpenAI и чатбота в търсачката Bing на Microsoft, Bard на Гугъл кани потребителите да задават въпроси за всяка тематика в полето за въвеждане на текст. Като се има поради добре документираната податливост на тези ботове да измислят информация, Гугъл акцентира, че Bard не е сурогат на търсачката, а по-скоро допълнение към търсенето.

„ Запознайте се с Бард, вашият изобретателен и потребен асистент, с цел да разширите въображението си, да увеличите продуктивността си и да оживите концепциите си ”, написа Гугъл на страницата на бота. Ръководителите на плана разказват Bard като „ ранен опит, предопределен да помогне на хората да бъдат по-продуктивни, да ускорят концепциите си и да разпалят любознанието си ”.
още по темата
Както при ChatGPT и Bing, под главното текстово поле има също видим отвод от отговорност, който предизвестява потребителите, че „ Bard може да демонстрира информация, която е неточна или обидна и не съставлява възгледите на Гугъл ”.

В проява за The Verge чатботът Bard съумя да отговори бързо и гладко на редица постоянно срещани запитвания, като предложи елементарни препоръки по какъв начин да накарате дете да отиде на боулинг („ Вземете го на боулинг ”) и предложи лист с известни филми за грабеж („ Италиански обир ” и др). Bard генерира три отговора за всяка потребителска поръчка, макар че разликите в наличието са минимални, а под всеки отговор има бутон „ Гугъл It ”.

Опитът да се получи фактическа информация от Bard обаче е несполучлив. Ботът не дава верни отговори на сложния въпрос за оптималното зареждане на избрана пералня, а вместо това извежда три разнообразни, само че неправилни отговора. Повтарянето на поръчката не обезпечава вярната информация.

„ Това е добър образец – явно невронната мрежа халюцинира за оптимално натоварване ”, споделя Ели Колинс от Гугъл по време на демонстрацията. „ Има няколко цифри, свързани с тази поръчка, тъй че от време на време ботът схваща подтекста и дава верния отговор, а от време на време прави неточност. Това е една от аргументите Bard да е ранен опит ”.

Освен това чатботът на Гугъл, сходно на своите съперници в лицето на ChatGPT и Bing, от време на време дава двусмислени отговори, въпреки и в множеството случаи да е съответен на сложните въпроси. Като цяло чатботът демонстрира своята успеваемост в връзката и защото Гугъл ще дава достъп до Bard на все по-голям брой консуматори, този групов стрес тест ще разпознава по-добре опциите и ще добави ограничавания към системата.

На този стадий може да се каже, че Bard е по-бърз от конкуренцията и наподобява има същите евентуално необятни благоприятни условия. Например, той може да генерира програмен код. Но Bard няма добре дефинирани бележки под линия, сходни на Bing, които съгласно Гугъл се появяват единствено когато се цитира непосредствено източник, като да вземем за пример новинарска публикация. Като цяло, Bard изглеждаше по-сдържан в отговорите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР