Първите снимки, изпратени от космическия апарат ИнСайт, позволяват да се

...
Първите снимки, изпратени от космическия апарат ИнСайт, позволяват да се
Коментари Харесай

Първите снимки на ИнСайт показват обстановката в точката на кацане на Марс

Първите фотоси, изпратени от галактическия уред " ИнСайт ", разрешават да се реши обстановката в точката на кацане на Червената планета и положението на апаратурата, съобщи ръководителят на задачата, представен от ТАСС.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
" Ние ще оценим какъв е прахът в точката на кацането, съобщи Банердт, разяснявайки първата фотография в Центъра за ръководство на полета на галактическия уред " ИнСайт ". Ще можем да оценим повърхността в точката на кацане, а също по този начин и положението на апаратурата ".



Ученият обърна внимание на обстоятелството, че на фотографията, направена от станцията, се вижда опората за кацане в дясната част на изображението, а в лявата - корпусът на апарата. Той означи, че към този момент е мъчно да се реши какъв е размерът на камъните, които попаднаха пред обектива на камерата.



" До началото на сеизмичните проучвания на Марс ще изминат няколко седмици. Сегашният дребен надолнище на апарата няма да попречи на тяхното осъществяване. В идващите няколко дни ще бъде осъществена инспекция на работоспособността на апаратурата на станцията.
 ​НАСА удостовери сполучливото кацане на ​НАСА удостовери сполучливото кацане на "ИнСайт " на Марс
НАСА удостовери сполучливото кацане на Марс на галактическия уред "ИнСайт ". Мисията ще продължи две години, а задачата е да се изследва в детайли Червената пла...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР