Първите полети от новото летище в Истанбул ще бъдат дело

Първите полети от новото летище в Истанбул ще бъдат дело ...

Турските авиолинии поемат първите полети от новото истанбулско летище.

Първите полети от новото летище в Истанбул ще бъдат дело на Turkish airlines. Те ще се осъществяват до турската част на Кипър и до Азербайджан, съобщи изпълнителният директор на компанията Билал Екси пред изданието Hürriyet Daily News, цитирано от БГНЕС.
Процесът по прехвърлянето от старото към новото летище ще трае 12 часа и ще започне на 31-ви октомври. „Турските наземни служби ще назначат около 1600 души докато авиопревозвачът ще наеме близо 3000” заяви още Екси. Той добави, че товарният отдел на компанията ще позволи ново логистично партньорство през септември с китайската фирма „ZTO” и Хонконгската „PAL AIR”.
„Във връзка с целите (на Турция - бел. ред.) за 2023 г. ние поръчахме 14 нови самолета включително 4 товарни и те ще пристигнат тази година. Ще имаме 41 от нова генерация в следващата година”, сподели Екси.
Припомняме, че планът на Анкара е до 2023 г. да успее чрез подобрения в областите на икономиката, енергетиката, здравеопазването и транспорта да направи Турция част от 10-те най-силни икономики в света.

Източник: actualno.com