Първите пет електронни услуги на Министерството на образованието и науката

...
Първите пет електронни услуги на Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

МОН пусна първите си пет е-услуги

Първите пет електронни услуги на Министерството на образованието и науката към този момент са налични за жители и юридически лица посредством Портала за достъп на електронни административни услуги. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

По електронен път към този момент ще може да се декларира издаването на уверение за добито до 27.12.1995 година в България полувисше или висше обучение, както и за добита до 22.05.2007 година образователно-квалификационна степен „ експерт по …”. Услугата е налична на електронен. Удостоверението се издава на български и задгранични жители за прилагане в чужбина.

Нова електронна услуга се вкарва и за частните детски градини и учебни заведения. Техни представители към този момент ще могат да подават заявки за регистриране, промени и отписване от регистъра на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение и посредством Портала на електронен. Частните детски градини и учебни заведения не могат да работят, без да са вписани в регистъра и да имат издадено уверение за това.

От същото облекчение ще се възползват и частните професионални колежи. За да реализират своята активност, те би трябвало също да са вписани в регистъра на професионалните колежи и да имат издадено уверение от МОН. Занапред професионалните колежи ще могат да подават заявки за регистриране, отписване или промени към регистъра и през Портала за електронни административни услуги на електронен

Другите две електронни услуги се отнасят до даването на вътрешни административни услуги. Електронно заявление за издаване на документално единодушие за смяна на предназначението на постройка или на част от постройка, отредена за обект на образованието и науката, може да се подаде на електронен. Електронно заявление за издаване на документално единодушие за изменение на подробни устройствени проекти за смяна на предназначението на урегулирани поземлени парцели, отредени за обекти на образованието и науката, може да се изиска посредством заявление, подадено на електронен

На посочените интернет адреси могат да се намерят заявките за всяка от е-услугите. Остава и опцията за подаване на заявките по пощата и на място в Центъра за административно обслужване на МОН.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР