Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати

...
Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати
Коментари Харесай

Пускането на третия лъч на метрото в София се отлага за февруари 2020

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през февруари 2020 година. Първоначално секторът от „ Красно село” до „ Патриарх Евтимий” трябваше да бъде въведен в употреба през септември. Забавянето се постанова заради времетраенето на тестванията на влаковете и цялостната автоматика, заяви за БНР шефът на „ Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

„ Това е ново потомство системи за ръководство. Досега ние за три месеца правихме тестванията на предходните сектори. Минималният период, по искане на „ Сименс”, беше осем месеца, само че те се съгласиха да го понижим на шест месеца. И сега работим в този шестмесечен период. В сектора бул. „ България” – „ Красно село” към този момент са почнали тестванията, следва в края на този месец да стартират и от бул. „ България” до ул. „ Граф Игнатиев”, изясни шефът на „ Метропилотен”.
Започват тестванията на влаковете за третия лъч на метрото Кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира напредъка на построяването на третата линия
Инж. Братоев посочи, че провежданите проби в сектора бул. „ България” до „ Красно село” са в напреднала фаза и се чака да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този сектор ще бъде пуснато дружно с останалата част от третия метродиаметър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР