Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати

...
Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати
Коментари Харесай

Отлагат пускането на третия лъч на метрото за февруари 2020-а

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през месец февруари 2020 година. Първоначално секторът от "Красно село " до "Патриарх Евтимий " трябваше да бъде въведен в употреба през септември.

Забавянето се постанова заради времетраенето на тестванията на влаковете и цялостната автоматика, изясни шефът на "Метрополитен София " Стоян Братоев.

"Това е ново потомство системи за ръководство. Досега ние за три месеца правихме тестванията на предходните сектори. Минималният период, по искане на "Сименс ", беше осем месеца, само че те се съгласиха да го понижим на шест месеца. И сега работим в този шестмесечен период. В сектора бул. "България " - "Красно село " към този момент са почнали тестванията, следва в края на този месец да стартират и от бул. "България " до ул. "Граф Игнатиев ", разяснява инж. Братоев пред БНР.

Той посочи, че провежданите проби в сектора бул. "България " до "Красно село " са в напреднала фаза и се чака да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този сектор ще бъде пуснато дружно с останалата част от третия метродиаметър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР