Първите конвои от военни и техника на НАТО са вече

...
Първите конвои от военни и техника на НАТО са вече
Коментари Харесай

Стотици единици бойна техника на НАТО преминава на талази през България

Първите конвои от военни и техника на НАТО са към този момент на територията на България. В идващите дни ще преминат и още военни на английската войска. Страната ни е един от домакините на най-мащабните учения на НАТО за тази година Noble Jump, които ще се проведат на територията на Гърция, България и Румъния. Над 4000 бойци със стотици единици бойна техника ще преминат през България в идващите дни. През „ Капитан Петко Войвода” ще преминат и частите от Испания, а през „ Кулата” – участниците от Албания.

„ Целта на учението е да показва по какъв начин дружно да подсигурим нашето бъдеще и нашите полезности. То ще се организира на територията на три страни. Основната му цел е да се развият, ревизират и оценят качествата на силите с доста висока степен на подготвеност на НАТО за тяхното развръщане, там където е необходимо”, изясни пред Българска национална телевизия майор Сашко Хайтов от щабния детайл за консолидиране силите на НАТО в България.



По думите му, контролът на напредването ще бъде реализиран от многонационалната дивизия „ Югоизток” с дейното присъединяване на щабните детайли, разгърнати в България и Румъния.

Предупреждават се всички водачи да съблюдават отдалеченост, да не изпреварват военните коли и да не навлизат в колоната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР