Първите комплекти с ваксина срещу коронавирус за деца са под

...
Първите комплекти с ваксина срещу коронавирус за деца са под
Коментари Харесай

Русия започва Covid ваксинация на деца след три седмици

Първите комплекти с ваксина против ковид за деца са под първокласен надзор и може да влязат в цивилно послание след три седмици . Това заяви в петък министърът на опазването на здравето на Руската федерация Михаил Мурашко, оповестява ТАСС.

" Относно детската ваксина: първите партиди към този момент са създадени през днешния ден , те са под първокласен надзор. Затова планираме да предоставим имунизацията за подрастващи за цивилно послание след привършване на контрола - това ще отнеме към три седмици ", сподели той.

Нивото на груповия имунитет към коронавирусна зараза в Русия към този момент е 51,8% . Пълният цикъл на имунизация против covid в страната е осъществен съвсем 60,8 милиона пъти, оповестиха от оперативния щаб за битка с ковид пред кореспонденти в петък.

" Към 26 ноември имунизацията с първия съставен елемент е осъществена 69 468 166 пъти, имунизация на цялостния цикъл - 60 795 702 пъти. Нивото на стадния имунитет в Русия е 51,8% ", се споделя в известието.

Преди седмица той надвиши 50%, имунизацията с първия съставен елемент е осъществена 66,4 милиона пъти, и двете - 58,7 милиона.

Недостатъчно високите равнища на имунизация способстват за появяването на нови разновидности на ковид , както се случи в Южна Африка и Ботсвана. В същото време информацията, че имунизацията предизвика появяването на нови разновидности вирус и ги прави по-агресивни, е мит , споделиха специалисти пред ТАСС.

" В Обединеното кралство първият нападателен вид - алфа - мутира през есента на 2020 година, преди да стартира имунизацията. В Индия е същото, същото е с делта разновидността, който в този момент е блъснал целия свят. Виждаме това в Южна Африка, имунизацията по никакъв метод не способства за усилването на вируса сега ", сподели вирусологът Евгений Тимаков.

В същото време е неправилно да се разчита на придобиване на групов имунитет по натурален път - посредством заболяване. " В Япония доста дребен % от имунизираните и те са придобили имунитет, най-вероятно заради заболяването. Сега следваме пътя на Япония, придобивайки имунитет посредством заболяването. Но това способства за появяването на спомагателни разновидности ", добави вирусологът.

Той посочи, че в ЮАР и прилежащите страни броят на имунизираните е 25% и под 10% от популацията. " Тоест там няма безусловно никакъв имунен пласт ", заключи Тимаков.

Специалистът по изключително рискови инфекции, имунолог, лекар на медицинските науки Владислав Жемчугов акцентира, че в страни с висок % на имунизация образуването на нови разновидности на ковид е невероятно .

" Страните с ниски равнища на имунизиране са площадка за селекцията на нови разновидности на ковид. Той просто няма къде да се развъжда, където всички са имунизирани ", сподели той.

Експертите са уверени, че няма късмет да се избегне вносът на нов вид в Русия . Освен това има малко информация за новия вид на вируса и неговата инфекциозност. Учените се интересуват от въпроса дали това ще бъде закрепено от съществуващите тестови системи, а също по този начин ще попадне ли под въздействието на имунитета, основан от имунизациите.

" Вече делта разновидността се разграничава с 30 % от този в Ухан , съгласно който са основани съвсем всички ваксини. Ако нов вариант излезе от действието на имунитета, основан от имунизациите, ще би трябвало да се извършите нова ваксина ", изясни Жемчугов.

.
 Русия записва Covid ваксина за деца
Русия записва Covid ваксина за деца

Путин дава образец със себе си с цел да убеди руснаците да се ваксинират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР