Първите и основни признаци на инфекция с новия щам на

...
Първите и основни признаци на инфекция с новия щам на
Коментари Харесай

Лекар от ЮАР посочи симптомите на новия щам Омикрон

Първите и съществени признаци на зараза с новия вариант на ковид „ Омикрон “ се показват в мощна отмалялост и главоболие, до момента в който по-рядко се появяват температура или болки в гърлото, заяви ръководителят на Южноафриканската здравна асоциация Анжелик Кутзе, която се занимава с здравна процедура в предградията на столицата на страната Претория.
„ Преди към десетина дни при мен започнаха да идват пациенти с недоволства от мощна отмалялост и меланхолия, както и мощно главоболие - означи тя. „ Само един или двама имаха леко нараснала телесна температура и болки в гърлото. Хората идваха на втория или третия ден на болестта, като никой от тях даже не е предполагал, че може да е инфектиран с ковид, защото не са имали нормални за ковид признаци. В същото време се оказа, че равнището на О2 в кръвта при инфектираните не се намалява. " Става дума за няколко десетки души.
Кутзе означи, че нито един от нейните пациенти с новия вариант на ковид не е приет в болница. „ Заразените със варианта „ Омикрон “ не се нуждаят от болнични грижи и О2 “, акцентира тя. „ Онези, които се обърнаха към мен за помощ, се възвърнаха за 2-3 дни.
Ръководителят на Южноафриканската здравна асоциация означи, че главно младежите се заразяват с варианта „ Омикрон “, макар измежду пациентите ѝ е имало дете на шестгодишна възраст. „ В същото време повече от половината от тях не са имунизирани против COVID-19 “, сподели Кутзе. Тя акцентира, че имунизацията остава главният фактор в битката с ковид под всякаква форма.
„ Все още проучванията върху варианта „ Омикрон “ са в ранен стадий, както и събирането на данни за инфектираните с него “, сподели Кутзе. „ Мисля, че след две седмици ще знаем повече за държанието на новия вид на ковид. Моята работа със инфектирани демонстрира, че не би трябвало да се внася суматоха и да се вземат ненужни ограничения, които не дават отговор на съществуващата опасност. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР