Първите електрически велосипеди с водородно гориво потеглиха вчера по улиците

...
Първите електрически велосипеди с водородно гориво потеглиха вчера по улиците
Коментари Харесай

Първите електрически велосипеди с водородно гориво потеглиха по улиците във Франция

Първите електрически колела с водородно гориво потеглиха през вчерашния ден по улиците на френския град Сен-Ло в северозападната област Нормандия, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Според Кристоф Брюнио, шеф по продажбите в дребното дружество Pragma Industries, създало велосипедите, това е даже международна премиера.

Компанията към този момент е доставила двайсет броя в района, а през идващите дни ще дойдат други 40 в югозападната област Страната на баските и в Алпите, добави Брюнио. Той посочи, че твърдите поръчки са общо 100.

Перспективите за 2018 година са да бъдат продадени стотици колела във Франция и за експорт, защото валят доста поръчки и от чужбина, уточни той, споменавайки съответно Дания и Германия.

Велосипедите тежат 25 кг - колкото класическо електрическо колело - и се презареждат с водород за по-малко от две минути вместо за три часа, както при велосипедите с типичен електрически мотор, който също така е с двойно по-малко сила, е посочено в брошурата за медиите.

От през днешния ден в Сен-Ло е разполагаем станция за зареждане на колела на водород, където водата от градския тръбопровод се трансформира във водород.

Електрическият велосипед с водород, който е незамърсяващо гориво, може да измине с едно зареждане 100 километра вместо приблизително 50 км с класическо електрическо колело, прецизира Pragma.

В момента един брой коства 7500 евро, само че компанията си е сложила за цел до 2020 година цената да спадне до 3500 евро.

Първите колела на водород ще бъдат употребени в Сен-Ло от чиновниците на болничното заведение и на компанията Lecapitaine с 800 чиновници. След това те ще бъдат предлагани от април до октомври на туристите.

През януари 2015 година също в Сен-Ло беше открита първата социална атомна станция за зареждане на коли във Франция.

Водородната станция беше открита през юли и в нормандския град Руан. С нея се зареждат десетина автомобила, благосъстоятелност на общинските управляващи и на локални компании.

Областната администрация в Нормандия възнамерява да бъдат открити още девет такива станции през 2018 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР