Първите две завъртания от Националната Баскетболна Лига за сезон 2020/21

...
Първите две завъртания от Националната Баскетболна Лига за сезон 2020/21
Коментари Харесай

Как сезонът завъртя отборите в НБЛ

Първите две завъртания от Националната Баскетболна Лига за сезон 2020/21 към този момент са в историята. Отборите изиграха по 16 дуела и се отдръпнаха на къса отмора преди решаващата част от сезона, която включва в себе си и шампионата за Купата на България през март. Нека създадем бърз обзор върху това кой тим на коя позиция приключи и по какъв начин се показа в странния поради ограниченията за COVID-19 сезон:

1. Рилски състезател




- Няма подозрение, че Рилски състезател сподели извънредно неизменност в първите две завъртания от шампионата. Отборът на старши треньора Людмил Хаджисотиров справедливо завладя първата позиция в класирането с актив от цели 14 победи и единствено 2 загуби, откакто записа рекордна за клуба серия от 12 следващи триумфа в шампионата, която бе прекратена от Балкан. Всеки състезател в състава на " Рилецо " откри подобаващата си роля в отбора и способства с каквото е нужно, с цел да върви тимът напред, а това се аргументира с първото място в класирането и достигането до плейофи във ФИБА Къп.

2. Левски Лукойл




- Въпреки че изпитваше забележими компликации поради скъсената ротация и травмите на Йордан Минчев и Асен Великов, тимът на Левски Лукойл въпреки всичко приключи второто завъртане като №2 в класирането с баланс от 13 победи и 3 загуби. Окомплектованият състав на Константин Папазов и водачеството на Данило Тасич бяха най-сериозните фактори за положителното показване на " сините ", които към този момент гледат към отбрана на Купата на България през март и офанзива за първото място в подреждането.

3. Балкан




- Действащият първенец на България записа много турбулентно начало на сезона, подбудено от травмите и странностите с COVID-19 обстановката в шампионата, само че по-късно подвигна оборотите и си завоюва третото място в подреждането с 11 триумфа и 5 провали. Момчетата на Йовица Арсич набраха скорост с течение на сезона и най-накрая съумяха да намерят мястото си в тройката, като в това време се класираха за плейофите на ФИБА Къп. Най-голям плюс за " зелените " е представянето на Божидар Аврамов, който се завръща към най-хубавата си форма.

4. Берое




- С доза шанс и едно приятелско рамо от Балкан старозагорци резервираха четвъртата си позиция в шампионата преди началото на третото завъртане - актив от 8 победи и 8 загуби. Отборът на Любомир Минчев показваше двете си лица през целия сезон досега и по този начин и не съумя да отговори на темпото на останалите три претендента за трофея - Рилски, Левски Лукойл и Балкан. Така или другояче, заралии имат време да напаснат нещата в тима преди старта на шампионата за Купата на България и решаващите дуели от шампионата.

5. Черноморец

 Може да бъде изображение с 7 души и people playing basketball

- " Акулите " на Васил Евтимов останаха доста покрай мечтаното от тях място в четворката на класирането преди началото на третото завъртане. Черноморец е един от най-интересните тимове през сезона и умерено можеше да разполага с позитивен актив след първите си 16 мача, само че се пропука в някои значими моменти и остана с баланс от 8 победи и 8 загуби. Въпреки това бургазлии в действителност се трансформират в изненадата на сезона, каквато самият Евтимов предсказа при започване на акцията.

6. Академик (Пловдив)




- Опасният тим на Академик (Пловдив) не може да е чак толкоз неудовлетворен от представянето си през сегашния сезон, макар че пропусна късмет за класиране най-малко в топ 5 след края на второто завъртане - актив от 7 триумфа и 9 провали. Съставът на Йордан Янков отстъпваше по класа на водачите в класирането, само че съумя да матира Берое в четири следващи случая в НБЛ и Балканската лига. Пловдивчани придвижиха положителната си игра и в Балканската лига, където продължиха към идната фаза с 8 победи 2 загуби.

7. Ямбол

 Може да бъде изображение с 6 души, стоящи хора и храна

- Отборът на Тони Дечев последователно стартира да навлиза във форма, откакто завоюва 3 от последните си 5 мача, в това число борби против Академик и Черноморец във втората половина на януари. Ямболии се намират на седмото място с актив от 6 триумфа и 10 загуби, само че са способни да основат проблеми на останалите отбори, които се борят за класиране в четворката. Иван Лилов пък подсети за себе си и се трансформира в топреализатора на отбора, откакто вкара 30 точки на Спартак (Плевен) предходната седмица.

8. Спартак (Плевен)

 Може да бъде изображение с 7 души, стоящи хора и на закрито

- Определено, сезонът минава доста тежко за Спартак. Плевенчани към момента са на предпоследната позиция в класирането със единствено 3 победи от 13 мача, като приключиха второто завъртане с пет следващи провали. Освен това, неприятните вести за Александър Дяковски и компания не стопират да чукат на вратата на тима, защото с контузии са четирима играчи - Николай Маринов, Мартин Маринов, Венелин Христов и Цветослав Острев.

9. Черно море Тича

 Може да бъде изображение с 1 човек, standing и на закрито

- Ужасяващо развиване на сезона за Черно море Тича. Варненци започнаха акцията с победи над Черноморец и Спартак, само че по-късно позволиха 12 следващи загуби, с цел да се свлекат до дъното на класирането с актив от 2 триумфа и 14 провали. Много неприятен удар за треньора Галин Стоянов бе травмата на водача Георги Боянов, която го извади от сметките за огромна част от сезона. Последва напускането на сръбския център Милош Чойбашич, прочувствената " оставка " на Стоянов и опитите на младите момчета в състава да се оправят с тежките провокации в шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР