Първите доставки на руските зенитни системи Панцир-С1 за Сърбия ще

...
Първите доставки на руските зенитни системи Панцир-С1 за Сърбия ще
Коментари Харесай

Русия доставя зенитни ракети на Сърбия в края на февруари

Първите доставки на съветските зенитни системи Панцир-С1 за Сърбия ще стартират в края на февруари, заяви ТАСС, като се базира на източник от съветския военнопромишлен комплекс.

На 24 октомври сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Белград е поръчал системата Панцир-С1. През ноември ръководителят на Рособоронекспорт Александър Михеев заяви, че Русия ще достави комплекса Панцир на Сърбия в околните месеци.

Комплексът Панцир-С е предопределен за близка отбрана на цивилен и военни обекти от въздушно нахлуване във всякаква климатична и радиоелектронна конюнктура денем и нощта. Системата може да пази обектите и от наземни и водни закани.

Въоръжението на Панцир се състои от 12 подготвени за пуск ракети "земя - въздух " (по 6 в контейнер). Ракетите имат обхват от 20 и 30 километра и са снабдени с бойна глава с маса от 20 кг. Във въоръжението на комплекса влиза също сдвоено 30 милиметрово скорострелно оръдие с далекобойност от 4000 м по хоризонтала и 3000 м по вертикала. Ракетите се употребяват за битка с цели в далечната част на обсега, а оръдието - за заличаване на цели в близката част.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР