Първите данни за населението по пол, възраст, юридическо семейно положение

...
Първите данни за населението по пол, възраст, юридическо семейно положение
Коментари Харесай

Обявяват преброяването по пол, възраст, семейно положение и населени места на 3 октомври

Първите данни за популацията по пол, възраст, юридическо фамилно състояние и по обитаеми места ще бъдат оповестени на 3 октомври. До края на октомври ще бъдат оповестени и социално-икономическите характерности на популацията на страната – степен на приключено обучение и икономическа интензивност.

През ноември ще излязат данни за етно-културните характерности – етническа принадлежност, майчин език, изповедание и набожност, както и за миграция – вътрешна миграция, имигранти и пътувания до работното място.

През декември ще обявим резултатите от извадковите проучвания – „ Раждаемост и репродуктивно държание на популацията “ и „ Миграция и миграционно държание на популацията “, както и данни за здравния статус на популацията.

През януари и февруари 2023 година ще бъдат показани геопространствени данни (координатна мрежа с пространствена резолюция от 1 кв. км) за броя на популацията, информация за жилищните здания и жилищата, жилищните условия, семействата и фамилиите в страната.

Към момента „ на терен “ се организира последното проучване от програмата на Преброяване 2021 „ Бюджет на времето “, което е с дълготрайност една календарна година и данните от него ще бъдат оповестени през 2024 година, оповестиха от Национален статистически институт.

Въпреки комплицираната обстановка в страната, съпътстваща Преброяване 2021, специалистите в Национален статистически институт поставят всички старания данните от преброяването да бъдат предоставени на необятната общност в плануваните периоди. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР