Първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство, започват с

...
Първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство, започват с
Коментари Харесай

Сегашното ръководството на МВР започва с уволнение на доказани професионалисти, заяви бившият министър Бойко Рашков


Първите часове на ръководството на настоящето политическо управление, стартират с уволняване на потвърдени експерти, съобщи някогашният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV. „ Ръководният екип на Главна дирекция „ Национална полиция “ е уволнен без претекстове. Вчера разбрах, че целият управителен екип на Главна дирекция „ Национална полиция “е уволнен. Те са общо трима – един шеф и двама заместници, те са освободени без претекстове. Там незабавно е подложен на мястото един чиновник с много противоречива полицейска известност. ", сподели Рашков.

" Това беше екипът, който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната активност по линия на КАТ. Тази работа беше разформирована. Бяха разкрити и корупционни схеми във връзка с регистрацията на моторните транспортни средства. Питам се с тяхната промяна дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията на националната полиция ", сподели Рашков.

Той добави, че за него е изненадваща и рокада, която е обвързвана с шефа на „ Гранична полиция “. Според Рашков с напъните на този човек е реализирано ограничение на броя на мигрантите, които са влезнали в страната.

„ Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в Министерство на вътрешните работи, обвързвано с дирекция, която се занимава със собствеността. И с цел да отстраняваме в огромна степен това, взехме външен човек, който да не е прочут на никого, да не познава никого, с цел да може по-успешно да противодейства. Там беше, а в този момент е заменен без претекстове ", изясни още Бойко Рашков.

„ Трябва да е ясно, че по закон министърът на вътрешните работи не задържа и само че освобождава никого ", сподели някогашният вътрешен министър във връзка арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанова и Севделина Арнаудова през март.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР