Първи в класацията на израелския всекидневник Джерузалем пост“ 50-те най-влиятелни

...
Първи в класацията на израелския всекидневник Джерузалем пост“ 50-те най-влиятелни
Коментари Харесай

Според класация: Зеленски e най-влиятелният евреин в света за 2022 г.


Първи в класацията на израелския ежедневник „ Джерузалем пост “ " 50-те най-влиятелни евреи на 2022 година " е украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Не са доста политическите водачи, които се оказват издигнати в статут на икони, написа „ Джерузалем пост “, само че украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога стана един от тях тази година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Първоначално той беше считан за куриоз поради това, че е играл президента на Украйна в ситком, преди да изиграе ролята в действителния живот. Но нахлуването на Русия в страната му през февруари го изтласка в светлината на прожекторите и го подложи на небивало тестване.

С острото око на художник, който схваща смисъла на оптиката, Зеленски стартира да носи извънредно маслиненозелени тениски, написа създателят на „ Джерузалем пост “. Той стартира международна обиколка посредством платформата " Зум ", с цел да направи забележка на западните държавни управления за това, че не му оказват помощ задоволително да победи Русия, като приспособява речта си към историята и проблемите на всяка столица.

Неговата неотстъпчивост и храброст стават именити и му печелят съпоставения с Уинстън Чърчил, счита създателят на израелското издание. Има малко доказателства, че той в действителност е споделил " Имам потребност от муниции, а не от транспорт ", когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън му предложи да го изтегля от Киев, само че изглеждаше като нещо, което би споделил, и това беше задоволително, с цел да стане цитатът навсякъде споделян и представен.

Изпадналият в мъчно състояние водач промени международния ред по метод, невъобразим от рухването на Желязната завеса в края на 80-те години на предишния век, като накара съвсем целия западен свят да се съюзи против Русия и нейния всесилен президент Владимир Путин, написа „ Джерузалем пост “. Швеция и Финландия подадоха молби за участие в НАТО; невиждани наказания от страна на Съединени американски щати и Европейския съюз бяха наложени на Русия, на нейните висши чиновници и промишленост; а американски оръжия, които до момента не бяха предопределени за експорт в Украйна, бяха изпратени в Киев. 

Голяма част от това е заслуга на Зеленски, който - посредством ловко потребление на медиите и дипломацията - накара света да предприеме дейности, каквито не са се случвали от десетилетия.

В материала на израелския вестник е употребен и откъс на американския държавен глава Джо Байдън: " Народите на свободния свят, въодушевени от образеца на президента Зеленски, са по-обединени, по-решителни и по-целеустремени от когато и да било напоследък ". " С поддръжката на Съединени американски щати и на нашите съдружници и сътрудници той остави своя отпечатък в историята и потвърди на света, че Украйна ще издържи дълго и нейният народ в последна сметка ще осъществя демократичното бъдеще, което от дълго време желае. "

Еврейството на Зеленски се трансформира в забавен подсюжет на общата картина. Родителите му са евреи, а бащата на дядо му и тримата му братя са убити по време на Холокоста. Като младеж му е препоръчана стипендия за образование в Израел, която татко му го принуждава да откаже. По-късно се дами за нееврейка, а децата му са покръстени съгласно известия в пресата.

Фактът, че Зеленски е евреин, не играе никаква роля в предизборната му акция през 2019 година, а самият претендент го омаловажава, заявявайки, че " фактът, че съм евреин, е към 20-ия въпрос измежду моите характерности ".

Но в миг, когато страната му освен е нападната, само че и е атакувана от съветските пропагандисти, които настояват, че " денацифицират " Украйна, Зеленски беше подготвен да изведе тази своя характерност на напред във времето. Той и други украински водачи и високопоставени представители попитаха риторично по какъв начин е допустимо страната му да е нацистка страна, в случай че се управлява от президент евреин.

Речта на Зеленски пред Кнесета мощно се опираше на тематиката за Втората международна война и Холокоста, напомня „ Джерузалем пост “.

" Те го нарекоха " окончателното решение на еврейския въпрос ". Вие помните това и съм сигурен, че в никакъв случай няма да го забравите ", сподели той. " Чуйте по какъв начин тези думи се споделят още веднъж [в Москва]: " Окончателно решение ", само че във връзка с нас, на " украинския въпрос ".

" Определено можете да ни помогнете да защитим... живота на украинските евреи ", сподели той пред Кнесета, като попита за какво Израел не е изпратил на Киев оръжия или не е наложил наказания на Русия. " Това зависи от вас, скъпи братя и сестри... и вие ще би трябвало да живеете с този отговор ".

При цялото въздействие на Зеленски върху днешния свят, неговият еврейски генезис не разколебава Израел да поеме това, което неговите водачи считат за прекомерно огромен риск в светлината на наличието на съветската войска в Сирия и на несигурното състояние на евреите в Русия, разяснява вестникът.

И въпреки всичко, защото продължава да води Украйна в битката против Русия, във война, която раздруса международните енергийни и хранителни пазари и разсъни Европа от релативно комфортно и спокойно битие, Зеленски е един от най-влиятелните хора в света през днешния ден, а освен най-влиятелният евреин в света, обобщава „ Джерузалем пост “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР