Първи случай на заразяване с коронавирус бе регистриран в японското

...
Първи случай на заразяване с коронавирус бе регистриран в японското
Коментари Харесай

Коронавирусът проникна в професионалното сумо

Първи случай на заразяване с ковид бе регистриран в японското сумо. Заболял е играч, който не се подвизава във висшата лига “макуучи ” или втора дивизия “джурю ”.

Японската асоциация по сумо не огласява името и възрастта на инфектирания герой, както и неговата школа.

На 4 април той е вдигнал висока температура. Ден по-късно тя е спаднала, само че след това още веднъж се е вдигнала. Това е било съпроводено от кашлица и затруднено дишане. На 8 април той е постъпил в болница, като преди този момент е бил тестван с бърз тест. Той е дал позитивен резултат, само че на идващия ден лекарите са се обадили и са признали, че са позволили неточност, по тази причина са предложили различен тест за Covid-19.

Тази заран от Комитета по връзки с обществеността потвърдиха, че коронавирусът е проникнал в организма на сумиста. По непотвърдени информации измежду съотборниците на инфектирания играч има няколко секитори (борци от първа или втора дивизия). В момента в Япония има двама българи, които са част от професионалното сумо. Това са Калоян Махлянов-Котоошю, който е треньор и Даниел Иванов-Аоияма, герой от висшата лига “макуучи ”, който бе покрай продобиване на купата на последния типичен шампионат. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР