Първата в света аерозолна инхалационна аденовирусна ваксина срещу COVID-19 (Ad5-nCoV)

...
Първата в света аерозолна инхалационна аденовирусна ваксина срещу COVID-19 (Ad5-nCoV)
Коментари Харесай

Китай пуска първата инхалационна ваксина срещу ковид

Първата в света аерозолна инхалационна аденовирусна ваксина против COVID-19 (Ad5-nCoV) се чака скоро да бъде утвърдена за незабавна приложимост, оповестява Радио Китай. 

Резултатите от изследванията демонстрират, че тя провокира мощен клетъчен имунен отговор, като равнището на IgG антителата след вдишването е седем до осем пъти по-голямо спрямо инактивираните ваксини. Ad5-nCoV е взаимно създадена от CanSinoBIO и учените от Института по военна медицина към китайската Академия на военните науки. В момента клиничните изпитвания не престават.

Производителите настояват, че съгласно резултатите от изпитванията двете дози от аерозолната ваксина не предизвикват съществени нежелани реакции.

Инхалационната ваксина може да подтиква имунен отговор в лигавицата на дихателните пътища. Използването ѝ не е толкоз мъчително и по-достъпно, изключително при децата и уязвимите групи,твърдят специалисти. Освен това се изисква единствено една пета от инжектираната доза, което облекчава натиска върху производството.

Китайският водач Си Дзинпин съобщи в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че Китай възнамерява да достави на други страни 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 до края на годината. 

" Китай ще постави всички старания да достави на света общо 2 милиарда дози ваксини против COVID-19 до края на тази година, сподели президентът. През този интервал Китай ще подари 100 милиона дози ваксини срещу COVID-19 на разрастващите се страни, сподели той.

На 16 юли Си Дзинпин разгласи по време на видеоконференцията на Азиатско-тихоокеанския конгрес за икономическо съдействие, че Китай ще отпусне към 3 милиарда $ на разрастващите се страни през идващите три години в помощ за битка с пандемията и възобновяване на социално-икономическото развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР