Първата тестова база за автономни автомобили в Китай е с

...
Първата тестова база за автономни автомобили в Китай е с
Коментари Харесай

В Шанхай откриха първата тестова база за автономни автомобили с подземен паркинг

Първата тестова база за самостоятелни коли в Китай е с шест на практика сюжета, измежду които жилищен регион, индустриална, градска и комерсиална зони, регион на университет и на естествени забележителности, бе открита в Шанхай в събота, заяви Радио Китай.

Тя има за цел да форсира развиването на промишлеността на интелигентно обвързваните коли.

Новооткритата зона обгръща и разнообразни терени, симулира всевъзможни типове опасности и е използвана за всички транспортни средства. Освен това разполага с 1,11-километров под земята паркинг, оборудван с камери и датчици, 5G мрежа, изкуствен интелект, огромни данни и калкулации в облак. Това ще помогне за решаването на съществуващия проблем с позиционирането и навигацията на самостоятелни коли в подземни гаражи.

Откритите тестови зони за самостоятелни коли са от значимо значение за създаването на интелигентни свързани транспортни средства. В Китай досега са основани над 70 такива, множеството от които се концентрират върху тестванията на пътя.

Евроинституциите дават обещание, че скоро на европейския пазар ще се появят коли, които ще могат да се движат без водач.

Развитието на области като роботиката, изкуствения разсъдък и връзките прави допустимо хората да бъдат сменени като водачи на транспортните средства. Надеждите са, че това ще понижи фрапантно броят на пътните катастрофи и ще усъвършенства сигурността на придвижването.

Към момента хиляди хора умират по европейските улици и автомагистрали, а към 95% от случаите се дължат на човешки неточности.

Промяната в превоза се чака да донесе и други позитивни последствия: да понижи тапите и нездравословните излъчвания, както и да усъвършенства достъпа до превоз на възрастни хора и хора с увреждания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР