Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата

...
Първата премиера през новия сезон на Музикалния театър е оперетата
Коментари Харесай

Музикалният театър открива сезона с непоставяна сценична версия на Прилепът

Първата премиера през новия сезон на Музикалния спектакъл е оперетата " Прилепът " от Йохан Щраус-син. Премиерните дати са 20, 25, 26 и 27 октомври. Театърът ще покаже нова и непоставяна до момента у нас театрална версия на творбата. Режисьорка е Марияна Арсенова, диригент-постановчик - Юли Дамянов, диригенти - Огнян Митонов и Димитър Косев, сценографи - Иван Савов и Слава Савова, художничка по костюмите - Яна Дворецка, хореографка - Йоанна Стоянова.

" С тази премиера на " Прилепът " желаеме да поднесем подарък на нашата аудитория, споделя режисьорката Марияна Арсенова. Публиката ще види типичен прочит на пиесата и в това време една напълно нова и непоставяна до момента театрална версия на " Прилепът ". Тя е направена с смешка, с лекост и финес - както се слагат всички оперетни заглавия в Музикалния спектакъл. "

" Костюмите не са от епохата на написването на " Прилепът ", те са модерни и това е преднамерено издирван прийом от режисьора на спектакъла ", разкрива художничката по костюмите Яна Дворецка. Безспорно най-провокативна е визията на Граф Орловски, на чийто бал се заплитат непредвидените и комични обстановки. В ролята ще забележим младите звезди на Музикалния спектакъл Александър Панайотов и Денко Проданов.

В останалите функции вземат участие солистите Богомил Спиров, Владимир Грудков (Габриел Фон Айзенщайн), Добрина Икономова, Олга Динова, Марияна Арсенова и гост-солиста Илина Михайлова (Розалинда), Николай Борисов, Иван Панев и Христо Сарафов (Франк), Стефан Петков и Пеньо Пирозов (Алфред), Катерина Тупарова, Теменужка Трифонова, Дайана Фирузи и Исидора Молес (Адела), Кръстан Кръстанов, Добромир Момеков, Александър Мутафчийски (Доктор Фалке) и други.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР