Първата пратка от пакета за сигурност на САЩ на стойност

...
Първата пратка от пакета за сигурност на САЩ на стойност
Коментари Харесай

САЩ започнаха да изпращат отбранителна помощ за 200 млн. долара на Украйна

Първата пратка от пакета за сигурност на Съединени американски щати на стойност 200 милиона $ за Украйна дойде в Киев, заяви посолството на Съединени американски щати в събота, представено от.

Доставката последва визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен в Киев тази седмица на фона на опасенията на Киев и западните му съдружници по отношение на десетки хиляди съветски бойци, струпани на границата с Украйна. Русия отхвърля да е възнамерявала нова военна атака.

Вашингтон утвърди пакета от 200 милиона $ през декември.

„ Съединените щати ще продължат да дават такава помощ, с цел да поддържат въоръжените сили на Украйна в техните продължаващи старания да защитят суверенитета и териториалната целокупност на Украйна против съветската експанзия “, заяви дипломатическата задача на Вашингтон в Украйна.

Министърът на защитата на Украйна благодари на Съединените щати за помощта.

По-рано Берлин удостовери, че към този момент няма да има доставки на оръжие за Украйна в опълчването й с Русия

Потвърждението от германския министър на защитата Кристин Ламбрехт пристигна няколко дни след като Англия стартира да доставя на Киев противотанкови оръжия.

Германия ще изпрати на Украйна техника за създаване на функционираща полева болница. Помощта се прави оценка на 5.3 милиона евро. 

" Трябва да създадем всичко, с цел да деескалиция на напрежение. В момента доставките на оръжие не биха били потребни в това отношение ", сподели немският боен министър, наблягайки, че това е позиция на цялото немско държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР