Първата половина на 2022 г. беше изключително динамична за роботиката,

...
Първата половина на 2022 г. беше изключително динамична за роботиката,
Коментари Харесай

На 19 и 20 септември за четвърта поредна година ще се проведе технологичния форум Robotics Strategy Forum 2022

Първата половина на 2022 година беше извънредно динамична за роботиката, автоматизацията и индустриалните нововъведения в България. Един от най-големите международни производители на роботизирани хирургични системи Intuitive Surgical влага в цех за здравна техника у нас, водачът в автоматизацията - Schneider Electric продължава вложенията в умната си фабрика в Пловдив с нови 60 млн. евро, българският разработчик на карго дронове „ Дронамикс “ получи позволение за карго полети в Европейски Съюз, в София беше открит първия по рода си институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) в Югоизточна Европа, a STEM програмата на Intel - " Умения за нововъведения " ще бъде внедрена пилотно в пловдивски учебни заведения, което прави България първата страна в Европа, която си сътрудничи с софтуерния колос в областта на образованието.

В този подтекст, на 19 и 20 септември от „ Професионална асоциация по роботика и автоматизация " (PARA) за четвърта поредна година провеждат софтуерния конгрес Robotics Strategy Forum 2022. Събитието ще се организира в постройка „ Инкубатор “ на „ София Тех Парк “, където с изключение на да чуят дискусионната част, посетителите ще могат и да видят изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални нововъведения на компании и организации.

Събитието обичайно притегля необятен набор от гости – инженери, мениджъри, ръководители в държавната администрация, преподаватели, студенти и възпитаници. Идеите, предложенията и полемиките в границите на събитието получават отзив както в активността на обществената администрация, по този начин и в потока от вести на най-големите публични медии у нас.

В изложбена част посетителите ще могат да се видят плуващ робот на Festo, въодушевен от придвижванията на плавниците на морски животни, колаборативните роботи на Giga Automata, 3D скенер от поделението на ТехноЛогика за 3D решения, кобот от последната серия на FANUC и още забавни робо планове на българските интегратори. Ще имаме демонстрации какви задания и по какъв начин вземат решение тези роботи в индустрията. Също по този начин посетителите ще могат да видят прототипите на участниците в робо инкубатора ни – в това число роботи за осъществяване на аграрни действия, робот с атомна клетка, роботизираната протеза и други.

Освен акцент в дискусионната част ще бъде развиването на младите гении в България, защото от асоциацията тази година развиваха самодейността PARA Robotics Incubator, която оказва помощ на младежи с планове в областта на роботиката да доближат до равнище работещ първообраз. Дискусиите ще потърсят и пресечните точки сред автоматизацията, инструментите за поощряване на нововъведенията, квалификацията на фрагменти, развиването на науката и по какъв начин с тяхна помощ българската промишленост може да върви по пътя към по-високата добавена стойност.

В рамките на дискусионната част, тази година събитието ще бъде намерено от Министъра на нововъведенията и растежа - Александър Пулев, а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство “, „ Шнайдер Електрик България “, „ ФАНУК България “, Giga Automata, Strypes Group, „ Одело “, „ Теси “ и други. На специфична сесия с акцент върху по-високата добавена стойност в стопанската система, Лазар Петров от Фонд на фондовете ще показа вероятности по тематиката „ Инвестиции за резистентен стопански напредък “.

От PARA се надяват събитието да разпространява най-новите софтуерни решения, да помогне за основаване на нови контакти за посетителите, както и да показа нови вероятности за развиването на младите гении и на високотехнологичния бранш у нас. Безплатен билет може да вземете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР