Първата плаваща кравеферма, която ще бъде закотвена на пристанището в

...
Първата плаваща кравеферма, която ще бъде закотвена на пристанището в
Коментари Харесай

Първата плаваща кравеферма в света започва работа съвсем скоро

Първата плаваща кравеферма, която ще бъде закотвена на пристанището в Ротердам, ще стартира да действа по-късно през тази година, съобщи БГНЕС.
Целта е да се задоволяват локалните потребности от храна, само че съществува и въпросът дали такива ферми ще могат да създават задоволително за прехраната във все по-урбанизиращия се свят .
Холандската компания за недвижима благосъстоятелност „ Беладон “ стартира работа по първата в света „ плаваща плантация “ в пристанище Ротердам. На плаващата платформа, ситуирана по средата на градското пристанище, 40 крави ще бъдат доени от роботи и се чака да дават по към 800 литра мляко дневно .
Застроените градски региони не наподобяват като комфортно място за фермерство, само че намаляването на дистанцията, което храната би трябвало да пропътува, с цел да стигне до потребителя, е потребно и за околната среда, тъй като се понижават вредите от превозването.
Ако международното население доближи 9,5 милиарда души през 2050 година, както се чака, се предвижда 70% от тях да живеят в градовете – за съпоставяне през днешния ден това вършат 55% от международното население.
Идеята за плаваща плантация идва през 2012 година на Петер ван Вингерден, инженер от компанията „ Беладон “, когато той работи в Ню Йорк по построяването на плаваща къща в река Хъдзън. В началото на това лято платформата беше превозена с баржа от Заандам в Северна Холандия до Ротердам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР