Първата нулевоенергийна каравана у нас се превърна в атракцията на

...
Първата нулевоенергийна каравана у нас се превърна в атракцията на
Коментари Харесай

Представиха първата нулевоенергийна каравана в България

Първата нулевоенергийна каравана у нас се трансформира в атракцията на Архитектурно-строителна седмица 2023 в столичния " Интер Експо Център ". Подвижната пасивна къща е част от самодейността The NZEB Roadshow на Центъра за енергийна успеваемост „ ЕнЕфект “. 

„ Целта на самодейността е да увеличи интереса на обществеността, медиите и професионалните среди към изгодите и преимуществата на енергийната успеваемост. Чрез планове като нулевоенергийната каравана се стремим и сътворяваме допустимо най-разбираемите и интуитивни принадлежности, посредством които хората могат видят, допрян и почувстват преимуществата на нулевоенергийните здания “, показа Драгомир Цанев, изп. шеф на Центъра за енергийна успеваемост „ ЕнЕфект “.

„ За основаването на нулевоенергийната каравана получихме поддръжка от доста сътрудници от бизнеса, преминахме през редица компликации, само че макар тях успяхме да реализираме параметрите на златния стандарт за енергийна успеваемост – пасивна къща “, добави още той.





Поглед към караваната от вътрешната страна

Мобилната демонстрационна каравана употребява отлична топлоизолация, троен стъклопакет, херметични мембрани и ленти, вентилация с рекуперация, термопомпа и фотоволтаична система за обезпечаване на оптимални енергийни характерности. Те са потвърдени посредством проби за херметичност, които показват всички нужни параметри на пасивната къща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР