Първата ни ракета Григор Димитров постави начало на американското си

...
Първата ни ракета Григор Димитров постави начало на американското си
Коментари Харесай

Монреал: Григор стартира срещу световния №238, Медведев или Кирьос чака в трети кръг

Първата ни ракета Григор Димитров сложи начало на американското си турне с присъединяване в АТР 500 конкуренцията във Вашингтон. Българинът обаче бе надалеч от най-хубавото си равнище и въпреки да реализира победа на старта на шампионата, то във втори кръг позволи поврат против 22-годишния представител на домакините Себастиан Корда и се размина с място в четвъртфиналите. Всички се надяваме нашето момче да усъвършенства играта си през идната седмица, когато му следва да се включи в конкуренцията от сериите " Мастърс 1000 " в Монреал, жребият за която излезе през днешния ден.

Родният ни представител е подложен под номер 16 в схемата и жребият му отреди привидно елементарно преодолимо затруднение на старта, където ще се изправи против локалния представител Алексис Галарно. В момента канадецът заема върховото за себе си 238-о място в международната класация, като е намерил място в главната скица на шампионата чрез възложен " уайлдкард " от уредниците. До този миг той се е изявявал само на Чаланджър надпревари и идната среща с Димитров ще бъде дебютната за него на равнище АТР. Първият и единствен път дотук, в който 23-годишният тенисист е играл в шампионат от най-високо равнище бе през предишния сезон, когато получи специфична покана да си партнира с Феликс Оже-Алиасим още веднъж на Канадския Мастърс.

При победа най-хубавия ни играч ще го чака конфликт против спечелилия от мача сред Алекс Де Минор, който завоюва трофея в Атланта през предходната седмица, и Денис Шаповалов, изгубил 8 от последните си 9 дуела. Ако успее да пречупи съпротивата на някого от упоменатите двама, то по всяка възможност хасковлията ще премери сили с някого всред Даниил Медведев и Ник Кирьос в третия стадий.

ATP Montreal main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР