Първата ни ракета Гиргор Димитров загуби една позиция в световната

...
Първата ни ракета Гиргор Димитров загуби една позиция в световната
Коментари Харесай

Рекордни класирания за Андреев, Томова и Топалова

Първата ни ракета Гиргор Димитров загуби една позиция в международната класация на АТП. Българинът, който отпадна още на старта на София Оупън от беларусина Иля Ивашка, е 24-и в класацията на Мъжката тенис асоциация, с 1640 точки. Григор отхвърли присъединяване на тенис шампионата от сериите 500 в Астана тази седмица .

Адриан Андреев бележи ново рекордно класиране. 21-годишният ни тенисист прогресира с 36 позиции в ранглистата след достигането до полуфинала на Чалънджъра във френския град Орлеан, където отстрани поставения под номер 1 в схемата Корентен Муте и Норберт Гомбош от Словакия . На 1/2-финалите той отстъпи на французина Кентен Алис. Андреев е към този момент 211-и в класацията, на 14 точки от намиращия се на 200-о място Ернесто Ескобедо от Съединени американски щати. Александър Лазаров също бележи скок с 23 места, като е 311-и, до момента в който Димитър Кузманов губи 13 позиции и е 172-и .
Адриан Андреев.
В топ 10 водач продължава да бъде испанският гений Карлос Алкарас. Зад него към този момент е сънародникът му и водач по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал, който измести норвежеца Каспер Рууд. Яник Синер, повторен първенец в София, изпадна от топ 10 и е към този момент 12-и, като в десетката влезе полякът Хуберт Хуркач, а Тейлър Фриц е 11-и.

Седмицата стартира чудесно за Виктория Томова. Първата ни ракета записа нов рекорден ранкинг, изкачвайки се с две позиции до №91 в света. Томова е единствено на 6 точки от Топ 90, като пред нея се намира Елизабета Кочарето.
Виктория Томова.
Личен връх записва и Гергана Топалова, която печели две места и към този момент е №332. Джулия Терзийска се изкачва със седем позиции до №478, а Юлия Стаматова прогресира с девет места и от през днешния ден е 680-а в света .

В челната десетка също има промени. Анет Контавейт измести Паула Бадоса от третата позиция, до момента в който Арина Сабаленка изпревари Джесика Пегула и към този момент е №5. Лидер към момента е Ига Швьонтек, следвана от Онс Жабер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР