Първата национална научна програма за биомедицински изследвания в България "Иновативни

...
Първата национална научна програма за биомедицински изследвания в България "Иновативни
Коментари Харесай

Представят утре първата национална научна програма за биомедицински изследвания в България

Първата национална научна стратегия за биомедицински проучвания в България "Иновативни нискотоксични биологично дейни средства за прецизна медицина /БиоАктивМед/ " ще бъде показана на следващия ден в зала "Проф. Марин Дринов " на Българската академия на науките, оповестиха от пресцентъра на Българска академия на науките.

В рамките на програмата седем института на Българска академия на науките и пет университета ще реализират огромни фундаментални и приложни проучвания на естествени артикули от растителен и скотски генезис. Целта е да се откри капацитетът на съдържащите се в тях биологично дейни субстанции за предварителна защита и подкрепяне на лечението на някои болести - онкологични, инфекциозни, невродегенеративни.

Програмата се насочва към естествени артикули, тъй като те са изобилен източник на дейни субстанции, които са по-слабо токсични и се понасят по-добре от човешкия организъм, в сравнение с синтетичните лекарства. Освен това, екстракти от някои естествени артикули съдържат повече от едно интензивно вещество, което всъщност съставлява комбинирана терапия - актуален метод за превъзмогване на устойчивостта към обособени медикаменти.

Учените ще изследват също умеенето и механизмите на естествените организми да поразяват целеустремено най-слабите места на враговете си. Тъкмо това стои в основата на актуалната медицина - да търси персонализирана и по-специфична терапия, показват учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР