Първата жена, която влиза в състава на квартета с над

...
Първата жена, която влиза в състава на квартета с над
Коментари Харесай

Първата жена в София квартет е Кристина Хинова

Първата жена, която влиза в състава на квартета с над 40-годишна история, се споделя Кристина Хинова. 31-годишната възпитаничка на Виенската консерватория и лидерка на втори цигулки в Софийската филхармония, застава на мястото на досегашния примариус на състава Стоимен Пеев, научи ДУМА от Надежда Герова, пиар на групировката.
През годините членове на София квартет са били проф. Ангел Станков, Васил Вълчев, Джефри Дийн, доцент Николай Гагов, проф. Нанко Димитров, Николай Беспалов и други
В момента квартетът събира Йордан Димитров (втора цигулка в квартета) - концертмайстор на " Софийски солисти ", Любомир Ников (виолончело) - концертмайстор на Софийската филхармония, а за доайена на състава Валентин Геров няма да е пресилено, в случай че кажем, че е първата виола на България, лидер на виолите в оркестъра " СИФ 309 " за записи на кино музика, показва Надежда Герова.
София квартет интензивно приготвя новия си сезон, а първият концерт, на който кани феновете на камерната музика, е на 10 юли от 18,30 ч., навън, в атриума на Националната изложба Квадрат 500. Ще прозвучат осъществявания на Струнен квартет 12 и 13 от Моцарт, валсове от Щраус - татко и наследник, танга и евъргрийни (Карлос Гардел, Астор Пиацола и др.).
Всеки, закупил билет за концерта, ще има опция гратис да посети експозицията на галерията от 10 до 18 ч. същия ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР