Първата жена командир на Международната космическа станция (МКС) - италианката

...
Първата жена командир на Международната космическа станция (МКС) - италианката
Коментари Харесай

Астронавтката, която е начело на МКС, разговаря с млади момичета в компанията на кукла Барби

Първата жена пълководец на Международната галактическа станция (МКС) - италианката Саманта Кристофорети , беседва с млади девойки и отговори на въпросите им в компанията на кукла на Барби с нейния облик, съобщи Ройтерс.

Тя отдели време, с цел да опише част от опитите, извършени на борда на МКС, както и да отговори на въпроси на пет девойки на възраст от 8 до 11 години от Европа. Тя и облечената в скафандър Барби се носеха в безтегловност по време на диалога.

— Reuters Science News (@ReutersScience)

На въпрос за какво е станала астронавт, 45-годишната жена отговори: " Докато растях, бях очарована от нощното небе и концепцията за полет в космоса, както и от чувството за премеждие и проучване. Започнах да се интересувам от науката и технологиите; тогава в действителност заобичах летенето, станах водач. Да съм астронавт сплотява всички тези мои пристрастености и ползи ", показа Кристофорети.

Видеоразговорът, от който бяха показани фрагменти, е част от план, целят да въодушеви млади девойки да стартират кариера в областта на науката, технологията, инженерството и математиката. По този метод се отбелязва и Световната седмица на космоса, която стартира през днешния ден.  

— Mi-Tomorrow (@MiTomorrow)

Зад самодейността стои благотворителната организация, която свързва девойки с интернационалните ролеви модели.
Компанията " Мател " проектира кукла Барби, изобразяваща Кристофорети през 2019 година и я пусна в продажба през 2021 година Фирмата подари част от облагите на благотворителната организация " Жени в аерокосмическа Европа ".

Първата Барби, облечена в костюм на астронавт, беше пусната през 1965 година Тя бе в скафандър, наподобяващ тези на астронавтите в програмата " Мъркюри " ( " Меркурий " ) от 60-те години на предишния век, когато в орбита бяха изпратени първите американци и бе проправен пътя за бъдещи галактически задачи, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР