Първата изложба на уникалния майстор на произведения от дърво Тихомир

...
Първата изложба на уникалния майстор на произведения от дърво Тихомир
Коментари Харесай

Кметът на Мездра откри изложба на уникален майстор дърворезбар

Първата галерия на неповторимия занаятчия на творби от дърво Тихомир Николов бе открита в АК „ Калето “ от кмета на Мездра инж. Генади Събков. Над 20 творби на надарения локален гражданин бяха подредени в една от залите на комплекса.
В началото на мероприятието ръководителят на археологическия комплекс инж. Димитър Павлов разясни, че творбите на Тихомир ще останат в обекта до края на годината. След това Община Мездра ще окаже подпомагане творбите на Тихомир да бъдат изложени и в други градове на България, с цел да могат повече хора да се допрян до гения на мездренчанина.
Кметът на Общината поздрави майсторът-дърворезбар за гения, с който създава неповторими творби. Инж. Събков сподели, че неудобствата, които Тихомир изпитва са несъизмерими с гения, който Господ му е дал.
„ Произведенията имат висока художествена стойност и методът, по който можем да помогнем на нашия съгражданин и на себе си е като закупим нещата, които ни харесват. Сигурен съм, че всеки един от нас ще остане удовлетворен от това, което ще види и ще си купи. Заедно с инж. Павлов ще закупим един от експонатите и ще го подарим на наши близки или другари “, добави кметът. Той посочи, че добрината и човещината нямат финансово измерение и прикани повече хора да си закупят от прелестните творби, като по този метод ще поддържат Тихомир.
Тихомир Николов описа за извървения път от направа на дребни рози и поръчки на мебели до основаването на изкусителните експонати от дърво. Мъжът благодари за поддръжката на Община Мездра за разпространение на гения му и съобщи, че не се тормози да работи неуморно, стига да има доста поръчки.
За да поддържат надарения гражданин на Мездра на изложбата участваха шефът на Комплекса за обществени услуги за деца и лица с увреждания в града Диана Вутова, Наталия Горанова - шеф на Общинския център за обществени услуги и действия, консуматори на предлаганите услуги и представители на Съюза на инвалидите и Съюза на глухонемите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР