Първата хазартна компания с интерес към Българската фондова борса –

...
Първата хазартна компания с интерес към Българската фондова борса –
Коментари Харесай

Компанията зад Palms Bet вече събира поръчки за IPO-то си

Първата хазартна компания с интерес към Българската фондова борса – „ Телематик Интерактив България “ – стартира да приема поръчки за своето първично обществено предложение (IPO). То ще бъде и първото за годината на БФБ.

„ Телематик “ постави начало на предлагането на 14 февруари, като то ще продължи до 18-и. Резултатите от него ще бъдат оповестени на идващия работен ден. При сполучливо предложение акциите ще бъдат регистрирани за търговия на Българската фондова борса. Избраният способ за класиране на поръчките е book building. Инвеститорите могат да подават предложения посредством всеки лицензиран капиталов медиатор.

Компанията планува да усили капитала си с 10% посредством издаването на 400 хиляди нови елементарни, безналични, поименни акции с номинал от 1 лева на цена сред 50 до 75 лева за акция, от които чака да набере към 20 млн. лева При по-голям интерес мажоритарният акционер „ Елдорадо корпорейшънс “ АД ще предложи за продажба още до 400 хиляди съществуващи акции, с което компанията може да набере от излизането си на борсата до 40 млн. лева

Идеята е средствата да подкрепят компанията да продължи развиването си посредством агресия на нови пазари, като в развой на подготовка е навлизането на пазара в Перу.

Компанията усилва приходите си съвсем 38 пъти през последните три години, като чака за 2021 година да доближат 78 млн. лева и над 20 млн. лева чиста облага, или доходност от към 27%.

Дружеството е взело решение за разпределение на най-малко 40% от облагата си за предходната година, което значи, че от това ще се възползват и новите акционери, които запишат бумаги в идното обществено предложение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР