Първата фаза от търговското споразумение с Пекин, договорена в петък,

...
Първата фаза от търговското споразумение с Пекин, договорена в петък,
Коментари Харесай

Търговското споразумение между Пекин и САЩ е напълно готово

Първата фаза от комерсиалното съглашение с Пекин, контрактувана в петък, е изцяло подготвена макар нуждата от превод и до две години ще усили два пъти американския експорт за Китай. Това съобщи пред телевизия Си Би Ес (CBS) непрекъснатият търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, представен от Ройтерс.

Лайтхайзър посочи, че несъмнено ще има някои редакции по текста, само че другояче той е изцяло подготвен, предава Българска телеграфна агенция.

Търговското съглашение е удивително, макар че не взема решение всички проблеми радикално, уточни комерсиалният представител, представен от Франс прес. По думите му в документа не става въпрос единствено за селско стопанство, само че има и детайли за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, за технологиите, валутите, финансовите услуги.

Лайтхайзър не уточни съответна дата за подписването на съглашението, само че в петък той загатна първата седмица на януари.

Постигнатата в петък сделка сред Вашингтон и Пекин разреши да настъпи помирение в комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света, почнала през март 2018 година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР