Първата двойна магистърска специалност по бизнес администрация (EMBA) в България

...
Първата двойна магистърска специалност по бизнес администрация (EMBA) в България
Коментари Харесай

Първата двойна Executive MBA програма между УНСС и Northern Illinois University беше представена в Посолството на САЩ в България

Първата двойна магистърска компетентност по бизнес администрация (EMBA) в България сред УНСС и Northern Illinois University (NIU) беше показана в Посолството на Съединени американски щати в България. Програмата ще започва през февруари 2023 година, а образованието ще се организира от професори от Съединени американски щати в екип с преподаватели от УНСС.

На формалното показване в Посолството бяха домакинът на събитието – Н. Пр. госпожа Херо Мустафа, ексклузивен и прокурист дипломат на Съединени американски щати в България, ректорът на УНСС – проф. доктор Димитър Димитров, госпожа Ани Филипова, представител на NIU за Европа и член на Борда на някогашните ученици на УНСС, господин Антъни Престън, замeстник-декан по бизнес стратегии и интернационално съдействие на College of Business, NIU, доцент доктор Михаил Мусов, заместник-ректор по научноизследователска активност и интернационално съдействие и началник на програмата за УНСС, преподаватели и доста посетители от водещи български и интернационалните компании.

Н. Пр. госпожа Херо Мустафа приветства гостите на събитието и насочи своите поздравления към всички, които са съдействали за реализирането на двойната стратегия. Посланик Мустафа посочи, че тази стратегия съставлява прелестна опция за българските студенти да се възползват от опита на американския университет и за американските преподаватели да се срещнат с българските положителни практики и вероятности. Посланик Мустафа пожела шанс на всички преподаватели и студенти, които ще бъдат част от тази взаимна стратегия.

Проф. Димитър Димитров също изрече своята признателност към всички, които имат заслуга за реализирането на магистърската стратегия. Той показа с гостите за триумфите на университета ни в образователната активност, интернационалното и бизнес съдействие и електронизацията, както и за готовността на УНСС да посреща провокациите на новото време. „ Двойната EMBA е перлата в палитрата от магистърски стратегии на университета ни “ – бяха заключителните думи на ректора.

Госпожа Ани Филипова показа екипа, работил по реализирането на програмата, както и опциите, които дава. Тя показа и елементи, свързани със самото кандидатстване, таксите за образованието, и графика. Акцентира на множеството изгоди, които ще има програмата за всеки, който се запише и ще приготви студентите за бъдещето и трансформациите, които се чакат.

Господин Антъни Престън също благодари за съдействието и обмена на преподаватели и познания сред двете академични институции. Коментира преимуществата, които дава програмата като двойна тапия, опцията за съвместяване на учене и работа, неведнъж по-ниската такса за образование в съпоставяне със Съединени американски щати, мощната световна мрежа от ученици и доста други. Уточни още, че програмата е подобаваща за хора, които желаят да придобият управнически умения, да имат чудесно кариерно развиване, да управляват лични компании и други.

Приемът в Посолството продължи с коктейл, по време на който гостите имаха опция да зададат своите въпроси за EMBA към домакините и преподавателите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР