Първата дама на Украйна призова руснаците да гледат Euronews, а

...
Първата дама на Украйна призова руснаците да гледат Euronews, а
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Гледайте Euronews, а не Russia Today, за да разберете истината

Първата дама на Украйна прикани руснаците да гледат Euronews , а не Russia Today, като приказва за дезинформацията, която се популяризира за войната в Украйна, и за нуждата да се покаже истината.

" Мога почтено да кажа, че за нас е доста мъчно да приказваме с руснаците. С две думи, гледайте Euronews, не гледайте Russia Today, не гледайте Първи канал, не гледайте Руски канал. И това към този момент е първата стъпка към оздравяването " , сподели Олена Зеленска пред на конференция в границите на.

Първата дама съобщи също по този начин, че фирмите за обществени медии не би трябвало да крият наличието за жертвите на войната в Украйна като " сензитивно " наличие.

" Публикувах фотографията на едно момиче, което беше убито при обстрел, момичето, което познавах, с розовата количка ", сподели тя.

 
И тя беше скрита от обществените медии като сензитивно наличие. Смятам, че това е погрешно. Не се опитвайте да се измъкнете от това, тъй като това е истината. И светът би трябвало да знае истината
Зеленска добави, че не е разговаряла с Фейсбук или Instagram за скритото наличие, само че сподели: " Мисля, че сега можем да забележим двойните стандарти, когато приказваме. Те приказват за морални полезности за това кое би трябвало да бъде прикрито и кое е сензитивно ".

 

Първата дама приказва, с цел да подчертае работата на фондация " Олена Зеленска " - благотворителна организация, която тя започва през септември за да помогне на украинците да се усещат душевен и физически здрави и способни да изградят бъдеще в родината си след съветската инвазия.

Въпреки че в по-ранна тирада във вторник тя предизвести участниците в Web Summit , че технологиите се употребяват интензивно за убийството на цивилни, тя също по този начин акцентира по какъв начин нейната фондация се употребява за положително.

" Има многочислени разновидности за това по какъв начин можем да помогнем и да използваме технологиите за положително ", сподели тя и добави, че един от главните планове на фондацията е обвързван с производството на протези.

 
Ние, за жалост, имаме десетки деца, които са изгубили крайниците си в резултат на детонациите, знаете, породени от мини
Зеленска сподели, че доста интервенции за слагане на протези са осъществени в Съединени американски щати, и добави, че се надява нейната фондация да успее да финансира бионични протези, които да се употребяват в Украйна и да разрешават на съзнанието да управлява изкуствения крак.

" Надяваме се, че благодарение на фондацията тези интервенции ще могат да се провеждат по-добре и ще можем да ги организираме повече " , сподели тя.

Друг метод, по който технологиите оказват помощ на ранените, е посредством слуховите апарати. Зеленска сподели, че доста хора са изгубили слуха си в резултат на снарядния потрес и фондацията има доста сътрудници, които дават специфични слухови апарати.

Друг въпрос, който е непосредствен до сърцето ѝ, е психологичното здраве на украинците. Първата дама е основала национална стратегия за даване на психическа поддръжка.

 

" Създадохме лагер; не просто елементарен лагер, а лагер за деца с разнообразни равнища на посттравматично стресово разстройство и разнообразни равнища на контузия. И историите, които съм чувала от тези деца, са ужасяващи ", сподели тя.

" Като се стартира от момче, което е трябвало да погребе майка си със личните си ръце, през четирима братя, които са видели по какъв начин родителите им са убити пред очите им, до момче, което е пристигнало в лагера и не е можело да приказва ".

Тя споделя, че фамилията е било извикано в един двор и изправено пред " съветски разстрел и им е било казано да се сбогуват един с различен ".

Тя сподели, че руснаците са стреляли с патрони във въздуха. Четирите деца са в центъра за поддръжка и за 20 дни са " се върнали към живота " след работа с психолози.

Но Зеленска означи, че това са единствено деца, които се лекуват, само че има и друга всеобща демографска група.

" Нека да поговорим за други уязвими хора. Нека да поговорим за пенсионерите. Нека поговорим за хората с увреждания, за ветераните. И несъмнено, търсенето ще бъде голямо ".

Тя съобщи, че фондацията ще стане по-важна с наближаването на зимата на фона на енергийните спирания, породени от съветските стачки.

 
Това е съветската цел - да създадем по този начин, че хората да страдат освен от боязън, само че и от мраз и мрак
Тя прикани света да продължи поддръжката си за Украйна, даже когато войната навлиза в осмия си месец.

" Ние разбираме, че хората са доста изтощени. Но вие можете единствено да си визиите какъв брой изтощени са украинците. И когато приказваме за това нещо с умората, бих желала да кажа, че тя е, че в случай че се предадем на тази отмалялост или се предадем на тази отмалялост, ще се предадем, завършек на историята изцяло ".

Интервюто с Олена Зеленска пред Euronews Next, в границите на Web Summit 22 в Лисабон, можете да видите на следващия ден по Euronews Bulgaria.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР