Първата дама на САЩ Джил Байдън е дала положителна проба

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън е дала положителна проба
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ е с COVID-19

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън е дала позитивна проба за ковид, има умерени признаци и ще бъде изолирана най-малко пет дни, се споделя в изказване на пресслужбата на първата дама.

"След като в понеделник пробата за COVID-19 беше негативен, късно нощес първата дама стартира да демонстрира признаци на простуда. Резултатът от бързия антигенен тест още веднъж е негативен, само че PCR пробата е позитивен ", се споделя в изказването.

От пресслужбата оповестиха, че Джил Байдън е била имунизирана два пъти и е получила две подсилващи инжекции за ковид, заради което изпитва единствено леки признаци.

"На първата дама на Съединените щати е постановен курс на лекуване с паксловид и съгласно инструкциите на медицинския регулатор тя ще бъде изолирана от останалите най-малко пет дни. Близките на първата дама са известени за случая ", се споделя в изказването.

В момента Джил Байдън е в частна резиденция в Южна Каролина. Очаква се тя да се върне вкъщи единствено откакто премине поредно два негативни теста за COVID-19.

От пресслужбата на Белия дом оповестиха, че самият президент е дал негативен тест за COVID-19 през днешния ден след известията за ковид при брачната половинка му.

Според напътствията на медицинския регулатор, защото президентът на Съединени американски щати е бил в непосредствен контакт с първата дама, той ще би трябвало да носи здравна маска през идващите 10 дни, когато е на закрито и наоколо до други хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР