Първата безплатна консултация на пациенти, интересуващи се от диабетна хирургия,

...
Първата безплатна консултация на пациенти, интересуващи се от диабетна хирургия,
Коментари Харесай

Безплатни консултации в София със светило в областта на диабетната хирургия

Първата безвъзмездна консултация на пациенти, интересуващи се от диабетна хирургия, ще се организира на 24 март 2018г. в новооткрития внушителен офис в София на най-широката болнична мрежа Медикъл Парк - Турция от проф. други Тургут Ипек.

Проф. доктор Тургут Ипек е приключил обща медицина в Истанбулския медицински университет през 1986 година, специализира хирургия и продължава своето професионално развиване до отбрана на професорска купа в Медицински факултет Джеррахпаша към Истанбулския Университет.

Този вид хирургия е към момента малко позната у нас, само че това е бъдещето в битката със затлъстяването и диабет вид 2.

Бариатричната хирургия се ползва при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт; имат показател на телесната маса (body mass index - BMI) над 35 и съпътстващи болести, като метаболитен синдром, диабет, хипертония и други, както и хора, които са с показател на телесната маса (body mass index - BMI) над 40, само че нямат съпътстващи болести.

В случаите с висока степен на затлъстяване подлагането на подобен вид хирургична намеса води до намаление и на общата смъртност.

Метаболитната хирургия е подобаваща за пациенти на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет вид 2 най-малко 2 години, които не могат да реализират добър надзор на кръвната захар или пациенти с инсулинова устойчивост и влошено качество за живот.

Метаболитната хирургия не е подобаваща за пациенти под 18 г и над 70 година, с новооткрит диабет или лекуване на диабет под 2 години, както и за пациенти с добър надзор на кръвната захар.

Операцията не се прави и при пациенти с Диабет вид 1.

Желаещите да получат повече информация или да запишат час за безвъзмездна консултация на 24.03 могат да го създадат на телефон 0888688805

Консултациите ще се проведат на адрес:

гр.София, бул. " Патриарх Евтимии " /ул. " Цар Самуил " 1, сутерен (до църквата Св. Георги).

Необходими медицински проучвания за: кръвна захар - на гладно и след хранене; инсулин - на гладно и след хранене; С-пептид; анти - GAD; IAA; ICA.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР