Първа реакция от РС Македония за обвиненията срещу Весела Чернева.

...
Първа реакция от РС Македония за обвиненията срещу Весела Чернева.
Коментари Харесай

Буяр Османи проговори за Весела Чернева

Първа реакция от районен съд Македония за обвиняванията против Весела Чернева.

-->
Министърът на външните работи Буяр Османи, помолен да разяснява изказванията на българската работа за сигурност, съобщи, че са водили най-трудни договаряния с Весела Чернева, като консултант на българския министър председател Кирил Петков. Това написа македонската " Канал 5 ТВ ".

Чернева е упрекната, че е издавала на Скопие българската позиция по присъединението на районен съд Македония към Европейски Съюз. Скандалният факт лъсна по време на чуването в Народното събрание на шефа на ДАНС Пламен Тончев и шефовете на останалите служби във връзка със скандалните записи от съвещанието на " Продължаваме промяната ". Изслушването бе поискано от " Възраждане ". 

Тончев заяви, че се води досъдебно произвеждане за теч на информация от българските институции към тези на Република Северна Македония за повдигането на ветото от София над Скопие за присъединение към Европейски Съюз. 

Чернева като външнополитически консултант на Петков водеше отявлена антибългарска политика по тематиката Македония. Известна е с обществената си позиция, че България би трябвало да вдигне ветото във връзка с РСМ. Копирано от standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg