Първа реакция на Българския лекарски съюз след смъртта на 3-годишния

...
Първа реакция на Българския лекарски съюз след смъртта на 3-годишния
Коментари Харесай

След проверката за смъртта на 3-годишното дете: Педиатърката отново на работа

Първа реакция на Българския лекарски съюз след гибелта на 3-годишния Александър. Броени дни, откакто отчетът на медицинския контрол удостовери, че няма пропуски в диагностиката и лекуването на детето, съсловната организация отбрани екипите на трите столични лечебни заведения. Доктор Елена Георгиева от педиатрията, която беше отстранена поради инспекцията, заяви пред " По света и у нас ", че на следващия ден се връща на работа. Тя е изпратила и писмо до премиера. В него желае Бойко Борисов да излезе с позиция по случая след отчета на медицинския контрол.

Доктор Елена Георгиева твърди, че излязла в неплатен отпуск до момента в който трае инспекцията по случая с 3-годишния Александър.
доктор Елена Георгиева: Проверката към този момент е ясна. Резултатите са ясни. Аз нямам причина да не бъда в болничното заведение и на следващия ден, здраве и живот, съм на работа. Вече съм в график ".
Лекарката споделя, че не е изненада от резултатите в отчета на Медицинския контрол. И съгласно тях няма пропуски в диагностично-лечебния развой на момчето.
доктор Елена Георгиева: И уповавам се хората ще схванат най-сетне, че ние медиците не сме всесилни. Че става дума за едно извънредно тежко протичащо, бързоразвиващо се заболяване. По отношение, на което не може да се направи нищо друго ".  © Десислава Кулелиева  БЛС: Двустранна пневмония е причина за гибелта на 3-годишното дете БЛС: Двустранна пневмония е причина за гибелта на 3-годишното дете
Първа реакция на Българския лекарски съюз след гибелта на 3-годишното дете, което почна в Пирогов откакто обиколи още 2 лечебни заведения. От съсловната орган...
 © Десислава Кулелиева
От Лекарския съюз опазиха екипите на трите лечебни заведения, които е обиколило фамилията на 3-годишния Александър.
доктор Иван Маджаров - ръководител на БЛС: " Ние имаме право да се защитим. Заставаме твърдо зад сътрудниците, когато бъдат нападани без доказателства.  © Десислава Кулелиева
Елена Георгиева е поискала министър председателят да излезе с обществена позиция по случая след окончателния отчет на Медицинския контрол.
доктор Елена Георгиева: След като тази оценка към този момент е реалност, е редно българските лекари и обществото да са наясно, че преди да се откри неточност, преди да се откри виновност, тя не трябва да се допуска.
От Министерския съвет са дали отговор на Георгиева, че документите по случая са предадени на прокуратурата. Екипът ни не съумя да се свърже с родителите на умрелия Александър. След случая анестезиолози от детската болница напуснаха, а интензивното поделение е затворено до 6 януари. Възможно е срокът да се удължи, в случай че не се намерят експерти. Опасност от затваряне на други отделения няма, настояват от болничното заведение.
 © Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР